Dr Kon o preminulim lekarima: Zarazili se na pauzama za kafu

Član Kriznog štaba epidemiolog Predrag Kon prokomentarisao je podatke po kojima je od virusa korona do sada preminulo više od 70 lekara.

– Mi imamo neka saznanja, u okviru nekih klinika, da je do zaražavanja dolazilo uglavnom izvan bolnica. To bi trebalo oni koji rukovode tim kovid bolnicama da vrlo jasno kažu. Imamo i jednu uočenu situaciju, da je često dolazilo do zaražavanja na mestima gde se ispijala kafa i tih kratkih pauza – rekao je doktor Kon za Nova.rs.

Stručnjak smatra da je neophodno utvrditi niz činjenica koje treba da stvore potpunu sliku i uvid, kada je reč o smrtnosti lekara u Srbiji usred pandemije virusa korona.

– Posle prvog talasa sam to temeljno pratio, pa mogu reći i posle drugog, ali tada nije bilo neke velike razlike. Nije bilo toliko brojnog umiranja. Ono što se već tada moglo videti je da među umrlima nisu svi bili ni radno aktivni. Svejedno, to je ekstremno značajno utvrditi koliko je od njih zapravo radilo u crvenoj zoni. Postoji još jedna stvar, svakom pozitivnom se radi takozvano epidemiološko ispitivanje – objasnio je Kon.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

dr Predrag Konkovidlekaripreminuli
Komentari (4)
Dodaj komentar
  • Anonimni

    Ovakva tvrdnja dr Kona svakako nije istinita a potvrdjuje da ne postoji niti da se planira preispitivanje efikasnosti zaštitnih sredstava koje koriste – primenjuju naši zdravstveni radnici. Krizni štab mora biti pokretač i organizator ove aktivnosti kao i niza drugih kao što je obdukcija preminulih a radi prikupljanja saznanja o složenom i pogubnom delovanju virusa nazvanog covid 19.

  • StrucnjK

    Ako jos neko veruje u njihove lazi spasa mu nema. Niti postoji korona, niti testovi niti vakcine. I niko nije umro od virusa.Sve je laz.

  • Anonimni

    Najbolje da im zabrani pauze, kafe, spavanje ili disanje da ne mogu da se zaraze.

  • Anonimni

    ONDA IL JE BILA ZARAZENA KAFA ILI NEKO PRENOSIOC VEC _VEC ZARAZEM VIRUSOM ,GDE SU SVAKODNEVNE KONTROLE LEKARA PRE —–PRE ULASKA U AMBULANTU:Dr,Kon OPET NESTO PLETAS!