Dr Kon upozorava: Vanredno stanje ili pucamo k’o zvečka

Epidemiolog Predrag Kon izjavio je danas da je medicinski deo Kriznog štaba predložio vanredno stanje i zatvaranje svih objekata, osim apoteka, prehrambenih radnji i pumpnih stanica.

Kon je za RTS rekao da vanredno stanje nema alternativu inače će zdravstveni sistem da pukne.

On je ocenio da rezultat jedino može dati potpuno sprečavanje kontakata.

„Ovakve mere koje su bile preko vikenda nisu ono što je medicinski deo Kriznog štaba tražio, daleko oštrije smo tražili, da sve bude zatvoreno osim prehrane, apoteka i pumpi, da bi se shvatila situacija, ne samo radi shvatanja već i radi toga da se prekine lanac transmisije“, rekao je Kon.

Kako je naveo, vanredno stanje nema alternativu.

„Medicinski deo Kriznog štaba ne može ni na koji način drugačije da predlaže, svu težinu odgovornosti mora da preuzme čitavo društvo, medicinski deo jasno zna da je ovakva mera ekonomski udar, ali bez obzira na to, to je mera koja štiti živote, i to moramo otvoreno i javno da kažemo. Predlog je da moraju da se zabrane nezaštićeni kontakti inače ćemo puknuti k’o zvečka i tek tada će biti jasno šta to znači kad pukne zdravstveni sistem“, upozorio je Kon.

Ljudi moraju da shvate da ovo nije nikakva igra, naglasio je on.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Predrag Konsrbijavanredno stanje
Komentari (3)
Dodaj komentar
  • Anonimni

    Nažalost Srbija puca k’o zvečka odavno jer nema brokere bolje od E-Trade-a na kojima se trguju akcije putem interneta i nema preduzeća koje plaćaju mesečno dividende akcionarima po godišnjim stopama 5% do 30%. Narode insistiraj na tome.

  • Anonimni

    Nego sta ,nego na ulice .

  • Anonimni

    Vredjanje intelugenijr.Nisu smeli vanredno stanje na 8000 dnevno, lad mismo imali vakcinr. A sad hoce sa 3000 u sred vakcinacije.Narod ce izaći na ulice do kraja