Drama na Kosovu: Specijalci ROSU zauzeli Gazivode – Srpska vojska u stanju najviše borbene gotovosti, KFOR neobavešten

Pripadnici kosovskih specijalnih jedinica ROSU raspoređeni su pre podne u neposrednoj blizini brane i veštačkog jezera Gazivode.

Oni nose duge cevi, a jedan deo ima fantomke.

Pripadnici ROSU su ušli su u Centar za ekologiju i razvoj sporta, u neposrednoj blizini hidroelektrane.

Uskoro opširnije…

Stefanović: Jedinice policije u stanju najviše pripavnosti

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović naložio je direktoru policije da sve specijalne i posebne jedinice policije stavi u stanje najviše pripravnosti, saopštio je MUP.

„Povodom napada Albanaca na sever Kosova i Metohije i hapšenja Srba koji nisu počinili bilo kakvo krivično delo, naložio sam direktoru policije da sve specijalne i posebne jedinice policije stavi u stanje najviše pripravnosti“, ističe se u saopštenju.

Ministarstvo unutrašnjih poslova će nastaviti da prati razvoj situacije i preduzeće sve mere koje država bude naložila, istakao je Stefanović.

Vučić naredio: Stanje najviše borbene gotovosti

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić naredio je stavljanje kompletne Vojske Srbije u stanje najviše borbene gotovosti, potvrđeno je Tanjugu u Kabinetu predsednika, koji je i vrhovni komandant Vojske Srbije.

Naredba je preneta nacelniku Generalštaba Vojske Srbije.

Ranije pre podne oko 60 pripadnika ROSU raspoređeno je u neposrednoj blizini Gazivoda.

Kfor još nema informacije o upadu ROSU na sever KiM

Glavni portparol KFOR-a Vinćenco Graso izjavio je danas Tanjugu da ta misija još nema informacija o tome da su pripadnici kosovskih specijalnih jedinica ROSU ušli na sever Kosova, u neposrednu blizinu hidroelektrane Gazivode.

On je za Tanjug kazao da je u toku provera tačnosti takvih informacija i da se vrši monitoring situacije.

Pripadnici kosovskih specijalnih jedinica ROSU raspoređeni su danas pre podne u neposrednoj blizini brane i veštačkog jezera Gazivode.

Oni nose duge cevi, a jedan deo ima fantomke.

Pripadnici ROSU su ušli u Centar za ekologiju i razvoj sporta, u neposrednoj blizini hidroelektrane.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

GazivodeROSU
Komentari (5)
Dodaj komentar
  • Anonimni

    U svakoj drzavi postoji TUDJA imovina pa i na Kosovu -Gazivode i Trepcu izgradili SRBI i bice srpsko! Hoceli biti rata hoce kad tad jer ne otima se tudje bez posledica!

  • Anonimni

    E RAT- KO I MIR- KO NEMATE VI POJMA NEZNAM DALI BI USPELI DA SAČUVATE I VAŠU GUZICU ,AKO BI DOŠLO DO NEČEGA ALI UZ SVO SRPSKO STANOVNIŠTVO NADAM SE DA SMO SHVATILI DA VIŠE NEMAMO KUD NEGO SE TREBA PRIPREMITI ZA SVAKI SLUČAJ,PA KO VOLI NEK IZVOLI I NEMA VIŠE CILE MILE .

  • Ratko i Mirko za kosovki dodatak

    Ponovo ludilo „takozvani“ predstavnici srba žele da uđemo u sukob sa Kosovom zbog navodne ugoženosti iponovo po stoti put da ludujemo takozvanom vojskom i celu Srbiju gugrnemounovi ponor.zbog ličnih interesa političkih predstavnika srba sa Kosova. Ovopostaje preskupa i glupa politika prema kosovu ali i prema celoj Srbiji i svim srbuma , Postali smo taoci kosovskih Srba i koji debelo naplaaćuju kosovki dodatak . Dali zbog njihovih interesa mora svo srpko stanovništvo da bude uvučeno u ludilo rata i sukoba.

  • Anonimni

    S.voji na svome. Naši političari vojska nemaju šta dan komentarišu Samo naj zamajavaju a u svari liše ličnu prezentaciju .Rezulta svega ovoga zaglupljivanje i trošenje vremena ovog jadnog naroda. Mediji nemaju šta da pišu ili Kosovo iili zadruga .

  • Anonimni

    I ? Samo mi nemoj reći da se niste dogovorili