Društvo sudija Srbije: Bjelogrlić najbolja, očekujemo da novi VSS rešava goruća pitanja

Društvo sudija Srbije danas je sa ponosom ukazalo da je njegova predsednica Snežana Bjelogrlić, prilikom izbora kandidata za članove Visokog saveta sudstva (VSS), dobila „najveći broj glasova u istoriji sudskih izbora“, novodeći da je ona prvoplasirani kandidat u bazi osnovnih i prekršajnih sudova.

Sem Bjelogrlić, Društvo je čestitalo i ostalim sudijama – Žaku Pavloviću, Mariji Arandjelović Jureša, Zorani Delibašić i Vukici Kužić na osvojenim kandidaturama u svojim izbornim bazama, navedeno je u saopštenju

Društvo je, povodom izbora kandidata za članove VSS, održanim 7. decembra 2020. godine, podsetilo da je izabrano pet sudija kandidata iz četiri sudske baze. Dvoje sudija iz baze osnovnih, prekršajnih i Prekršajnog apelacionog suda i po jedan sudija iz viših i privrednih sudova, sudova republičkog ranga i sudova sa teritorija autonomnih pokrajina.

„Izražavamo zadovoljstvo rezultatima izbora, naročito u bazama osnovnih i prekršajnih sudova i viših i privrednih sudova, i činjenicom da su oba izabrana kandidata iz osnovnih i prekršajnih sudova, kao i kandidat iz sudova sa teritorija autonomnih pokrajina članovi Društva sudija Srbije“, navedeno je iz ovog strukovnog udruženja.

Takodje se navodi da udruženje očekuje da će novi saziv Visokog saveta sudstva (VSS) biti proaktivniji i temeljniji u rešavanju gorućih pitanja u sudstvu, transparentniji u radu i dostupniji kolegama radi valjanog sagledavanja akutnih problema i njihovog pravovremenog i pravilnog rešavanja.

Društvo sudija Srbije ponovo je ukazalo da je, i na ovim izborima, „nedostajala bolja regulacija izborne kampanje i organizacija izbora, kao i da je izostalo šire izveštavanje medija, pre svih Javnog servisa, o izborima u ovoj grani državne vlasti“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar