Duže zadržavanje na graničnim prelazima i naplatnim rampama

Zbog gužvi i dužeg čekanja na glavnim graničnim prelazima i putnim pravcima preporučuju se oni manje prometni putevi i prelazi, saopšteno je jutros iz Auto-moto saveza Srbije (AMSS).    

Prema podacima granične policije, na prelazu Horgoš sa Madjarskom na izlazu iz Srbije zadržavanja su oko 60 minuta, a preporuka za ulazak u Madjarsku je granični prelaz Bački Breg, na kome se retko čeka duže od 30 minuta, kao i prelaz Kelebija.

Ova dva prelaza sa Madjarskom otvorena su 24 sata. Manji prelazi Bački Vinogradi, Horgoš II, Djala i Bajmok rade od 7.00 do 19.00.

Iz Srbije u Hrvatsku na prelazu Batrovci zadržavanja na srpskoj strani su oko 30 minuta, a očekuje se da će se to vreme tokom dana produžiti. Medjuzona s Hrvatskom brzo se popuni, što u mnogome produžava zadržavanje na ulazu u Hrvatsku. Potrebno je koristiti prelaze Šid, Sot, Ljuba, Neštin ili Bačka Palanka na kojima su zadržavanja kraća.

Pojačan je saobraćaj na autoputu koji iz pravca Bugarske vodi ka Hrvatskoj i Madjarskoj. To je uzrokovalo duža zadržavanja na naplatnoj rampi Sirig ka Subotici, gde je vreme zadržavanja za naplatu trenutno oko 60 minuta. Na ostalim naplatnim stanicama zadržavanja su oko desetak minuta.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar