EU pozvala Beograd i Prištinu da pokažu uzdržanost i razum

Šefica diplomatije EU Federika Mogerini i njen tim pažljivo prate razvoj odnosa između Beograda i Prištine u poslednjih par dana, uključujući i subotnji događaj, naglašeno je noćas u kancelariji šefice EU diplomatije.

„EU je u stalnom kontaktu sa obe strane povodom događaja od subote. Visoka predstavnica je već razgovarala sa premijerom Vučićem“, izjavila je za Tanjug portparolka Federike Mogerini Maja Kocijančić.

Kocijančić je u pisanoj izjavi za Tanjug navela da EU poziva obe strane da pokažu neophodnu uzdržanost i razum i da se vrate Dijalogu.

Prema njenim rečima, dijalog Beograda i Prištine već je pokazao „opipljive, konkretne i pozitivne rezultate“ kako za narod na terenu tako i u cilju napretka u normalizaciji odnosa dve strene, što je rezultat koji se ne bi smeo ispustiti.

„Dijalog je jedini način za rešavanje otvorenih pitanja od zajedničkog interesa“, ponovila je stav EU Maja Kocijančić u pisanoj izjavi prosleđenoj Tanjugu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

beogradeuPrištinauzdržanost
Komentari (2)
Dodaj komentar
  • Pokeraš

    EU traži susdržanost a Šoptare podržavaju i nikakvih kritika što su hteli voz da dignu u vazduh..Što znači da im nije stalo do Srbskih života..I mi hrlimo u tu i takvu EU..Mislim da i slepci vide da EU igra dvostruku igru i da ih Srbija ne interesuje puno..Njima je važno da nam definitivno otmu KOSOVO jer su ga EU i Ameri na silu oteli,a Srbija im služi za pritiske i igrariju..Neznam šta naš premijer i vlada više čekaju i okrenu se majki nam RUSIJI..Dozvolit pod hitno dvije baze da se otvore RUSKe,pa će tada SRBI vidjeti kako će biti poštovani..Odmah će tražiti da se Srbija primi u EU .što nikad nebih uradio..Pitam sve SRBE::Jesu li nam EU i Ameri prijatelji kad nas ovolike godine ucenjuju,pritiskaju,obećavaju a ništa nem ne daju..Evo vam poglavlje to i to i mi kao djeca bravo,a od toga ništa samo smijurija!!!Evo više od 15 godina nas sa njihovim zavrzlamama i prevarama , dezavujišu ,lažu i mažu..a ništa od konkretnog nisu uradili.Sve rade protiv SRBA i u CG i u RS i u Makedoniju i u samoj SRBIJI..Zato treba druga spoljna politika..Okrenut se ka Istoku odakle nas je uvjek sunce grijalo!!

  • Radoslav Radovic

    Otprilike je ovo kao 1938, samo se ne vide svastike i nema ispruzene ruke na pozdrav tadasnjem kacelaru.“Nasa“ vlast crkaje od“ brige“ i zaustavlja vozove, pa sta ima veze Srbi na KiM mogu i pjeske.Vazno je da ne dodje do komflikta jer dobro znaju da ni KiM a ni Srbiju nemaju cime braniti, ako bi se uopste usudili da to rade, jer nije im dozvoljeno od stranane njihovih sefova.Tada je od 1938 do sestog Aprila 1941 kad su zasuli Beograd bombama iz nebesa proslo oko 3 godine.Ovoga puta nije nam ostalo toliko vremana i sve ce ici mnogo brze i mnogo tragicnije po nas.