Eučionica na Beogradskom sajmu knjiga, inovativna i savremena

BEOGRAD – Zajednički projekat izdavačkih kuća Klet, Novi Logos i Freska, „E učionica“, prvi put je predstavljen na Beogradskom sajmu knjiga i predstavljeni su najsavremenija tehnologija i vrhunski sadržaji u udžbenicima za prvi i peti razred koji omogućavaju kreativnu, dinamičnu i savremenu nastavu, prilagođenu svakom učeniku.

„E učionica“ predstavlja obrazovnu platformu sa integrisanim sistemom za upravljanje učenjem, virtuelno oponaša strukturu školskog sitema, od udžbenika do nastavnih sredstava, pa sve do ocenjivanja i interakcije nastavnika i samih učenika.

Direktorka izdavačke kuće Klet Gordana Knežević Orlić naglasila je da je „E učionica“ izuzetno inovativna, savremena obrazovna platforma.

„Na njoj se za sada nalaze digitalni udžbenici za prvi i peti razred tri izdavačke kuće – Klet, Novi Logos i Freska“, precizirala je Knežević Orlićeva.

Navela je da će, kada današnja deca budu tražila, to biti poslovi koji sada ne postoje.

„Moramo ih pripremiti za budućnost, da im damo mogućnost da brzo i stalno uče. Digitalni udžbenici upravo tome ih i uče, da sami istražuju, da odaberu put kako će učiti, da li će prvo pogledati video, da li pre animaciju, pokušati da reše zadatak, pa se vratiti na tekst ili obratno… Biraće svoj put učenja koji će ga motivisati da nauči što više, istražuje, pogleda dodatne materijale i verujemo da će dobiti mnogo kvalitetnija znanja koja povezuju različite oblasti“, rekla je direktorka Kleta.

Kako kaže, dece koja dolaze ima puno, snalaze se „kao riba u vodi“ i njima je to jednostavno, ne plaše se, prilaze ekranu, rade i gledaju šta ih zanima.

Drugi deo priče je, dodaje, učionica u školi i podvlači da su i nastavnici već počeli da koriste Eučionicu.

„Koriste sve prednosti predavanja po digitalnom udžbeniku u učionici. Imaju mogućnost da naprave svoj digitalni razred, uključe sve svoje učenike, da im šalju tekstove i zadatke, analiziraju kojom brzinom su nešto uradili, šta su i gde pogrešili, sve u cilju da pomognu deci da savladaju delove gradiva koje očigledno nisu dobro savladali“, rekla je Knežević Orlićeva.
Prema njenim rečima, taj način predavanja daje više vremena za rad sa učenicima na času.

Precizirala je da je projekat počeo pre tri godine.

„Velika je sreća da je Vlada Srbije i Ministarstvo prosvete prihvatilo projekat i razumelo da je ovo ono na čemu treba da se insistrira. Inovativnost u obrazovnom sistemu je neminovna i to je ono što zemlji i našoj deci daje nadu da ćemo nešto uraditi“, istakla je ona.

Ukazuje da posetioci mogu videti više od hiljadu interaktivnih zadataka, simulacija, 500 3D animacija, oko 700 obrazovnih filmova izuzetnog kvaliteta.

„Kada dođete na ovaj štand, ne ide vam se nigde“ rekla je Knežević Orlićeva.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar