Evo kada penzionerima stiže 5.000 dinara jednokratne pomoći

Jednokratna pomoć penzionerima u iznosu od 5.000 dinara biće isplaćena oko 5. novembra, mesec ranije nego što je planirano, navodi ministar finansija Siniša Mali.

Siniša Mali navodi da jednokratna pomoć penzionerima predstavlja samo prvi korak ka tome da penzionerima bude bolje.

„Ovo je samo prvi korak ka tome da našim penzionerima bude bolje. Ovoga ne bi bilo da nije završena konsolidacija naših javnih finansija i da nismo prošli kroz težak period reformi od 2014.godine“, rekao je Mali novinarima u Beogradu.

Kako je dodao, sada sa suficitom u budžetu i sa stabilnim finansijama država može da pomaže najstarijim sugrađanima.

Ministar finansija je najavio da već od 1. januara kreće i povećanje penzija po tzv. „švajcarskoj formuli“.

„Penzije će zavisiti od povećanja prosečne plate i rasta inflacije u našoj zemlji. Već sada možemo da kažemo da će to biti oko 5,3 – 5,4 odsto“, dodao je Mali.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

jednokratna pomoćpenzioneri
Komentari (5)
Dodaj komentar
  • Anonimni

    Glasacko telo.

  • Anonimni

    Neka oni vrate onih 800 miliona evra sto su uzeli od nas penzionera pa posle neka povecavaju koliko hoće. Opljackali penzionere pa im daju na kašičicu po malo.Svaka im čast.Ovo nijedna vlada do sada nije uradila sto su sns uradili.Vratice sve sa kamatom.Kao sto je bilo i sa vojnom penzionerima.Kad je stigla presuda iz Strazbura sve su morali da vrate.

  • NeckoPerecko

    Sramota, kupovina glasova sa prosecnim povecanjem od 200 dinara. Pu sram vas bilo. Jedino sto ovi penzosi ne znaju da se potpisu i da racunaju, pa misle 5 posto wow, to je suma. Kad ode u prodavnicu hleb i mleko i jos se zaduzi.

  • BEBA

    Ono sto se vidi iz izjava MInistra finansija je sledece:Upravo onda,kada su penzije umanjene 1O% za period od cetiri godine,Vlada srbije je uplacivala MILIJARDE DINARA,na racune fudbalskih i kosarkaskih klubova,Crvena zvezda i Partizan.To je neoprostiva sramota.Drzavi su vazniji sportisti,nego penzioneri,koji su svoje penzije zaradili. A prebogate sportiste,neka placaju privatni vlasnici navedenih klubova.Isto se radi kao i u vreme Broza.Sportisti se Kupuju,da bi zaludjivali masu,da se skrene paznja sa stvarnih zivotnih problema,na nevazna sportska zamlacivanja.

    • Anonimni

      Vrlo korektan i razuman komentar tim prije ako mu dodamo sanaciju dugova recimo za gas koji su 50%veci od svih usteda na racun umanjenih plata i penzija Malo je onih koji razmisljaju kao vi Srdacan pozdrav