Evo kako je nagrađen profesor koji je spasio decu od pomahnitalog napadača s puškom

Slavoljuba Stojadinovića, profesora fizičkog vaspitanja koji je 22. novembra razoružao Gorana Todorovića i njegovo III/3 Ekonomsko-ugostiteljske škole “Vuk Karadžić” u Velikoj Plani, koje je nekoliko minuta kao taoce držao Todorović, Ministrastvo prosvete nagradilo je dvodnevnom ekskurzijom u Tršiću.

Kako prenosi Blic, đaci i razredni starešina ovaj vikend provode u rodnom mestu reformatora srpskog jezika Vuka Stefanovića Karadžića, po kome je obrazovna ustanova koju pohađaju, u stvari u njoj rade, i dobila ime.

Da podsetimo, Goran Todorović je u petak, 22. novembra,. tokom prepodnevne nastave, upao u srednju školu u Velikoj Plani i naoružan ušetao na čas filozofije. Đaci III/3 u prvom trenu nisu shvatili šta se dešava i pomislili su da je u pitanju neka vežba. Međutim Todorović je opasan brojim oružjem, puškama i bombama počeo da priča nepovezano. Jedna od učenica uspela je da pozove profesora fizičkog ove škole Slavoljuba Stojanovića.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

nagradaprofesorvelika plana
Komentari (5)
Dodaj komentar
  • Anonimni

    Sramota,sta drugo reci. Ali zato postojeca garnitura na vlasti sdusno pomaze kroz razne :fondove“ dilere-proizvodjace,trgovce oruzjem (njihovi su),pevacice reprogramima i sl. A onda „kukaju „kako ce neko zbog drugih ostati bez posla a istina je da ce neko ostati bezapanaze. Sto su uspesi sportista (nagradjeni ekspresno velikim svotama) vise vredni od ovog cina koji je uradio ovaj covek.? Jos jednom SRAMOTA.

  • Knez

    Bestidno,ovakvim primerom nagrađivanja će se osujetiti sledeći pokušaj spasavanja,trebalo mu je dati barem milion dinara iz republ.budžeta !

  • Mira

    Vecu glupost nisam cula. Pa coveku je potreban stalni posao . On je spasio zivot dece od pomahnitale osobe, valjda mu treba vece priznanj posao,novcana nagrada I odlikovanje a ne vikend izlet.

  • koka

    Sramota! Ovolike afere sa političarima, neviđene pljačke sopstvenog naroda, laži kilometarske, čovek reskirao sopstveni život i spasao, samo dragi Bog zna, koliko života, da bi još postao, nepismen, te ga slali u rodno mesto Vuka Karadžića!!! Tamo bi trebalo da idu deca do četvrtog razreda osnovne škole!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Kakvo poniženje za nastavnika i đake!!!!!!!!!!! Lopovima žao da nagrade savesne i poštene ljude, plašili se da im se ne smanji lopovski budžet!!! Nije ni čudo, korupcija ne viđena, te lopovi ne poštuju poštene građane. NADAM SE DA ĆE TE IMATI BAR VI PETLJU DA POŠTENO OBJAVITE MOJ KOMENTAR!!!

  • Zoran

    Kakva ekskurzija, čovek treba da doboje novčanu nagradu, pa odlikovanje.