Evo šta kažu Novopazarci o zajedničkom dolasku dva predsednika

Građani Novog Pazara u zajedničkom dolasku predsednika Srbije i Turske, Aleksandra Vučića i Redzepa Tajipa Erdogana, u njihov grad vide sjajnu poruku, dokaz uvažavanja i poštovanja dva naroda, novu eru u odnosima i perspektivniju budućnost.

Tako su izveštačima Tanjuga preneli mnogi od velikog broja Novopazaraca koji su u centru grada dočekali dva predsednika, za šta su se primali danima, kao i ceo grad.

Tako Ramo Elezović, iz Sjenice, kaže da je zajednička poseta dva predsednika poruka i dokaz narodu i tom delu Srbije da se poštujemo i uvažavamo.

“Ja mislim da je to sve zasluga predsednika Vučića. Hvala Vučiću kao mom predsedniku, ja sam građanin Srbije, ali Erdogan je za mene velika ličnost. To je moja familija, bez Turaka meni, mom dedi, nikada nije bilo života, ni sreće. Dok je Galate i Turaka, mi u ovom delu sveta ćemo srećno živeti”, rekao je Elezović.

Slično misli i Mensur Dedejić, koji je na doček došao iz Tutina, a zajedničku posetu vidi „kao novu eru, bolju perspektivu, bolju budućnost“, i smatra da je to prekretnica, koja će, prema njegovom mišljenju, sigurno poboljšati stanje i život na ovim prostorima.

“Dokazaćemo da smo narod koji želi lepšu, bolju, perspektivniju budućnost, a ovo je dokaz da su oni došli sa tim ciljem i svima nama će sigurno biti bolje”, rekao je Dedejić.

Fata iz Novog Pazara „ponosi se, što su bili predsednici Vučić i Erdogan u Novom Pazaru“.

“To je stvarno predivno, zajedno su došli i to je nešto najlepše što je moglo da se dogodi”, rekla je ona.

Njen sugrađanin, koji se predstavio kao Eki, veruje da je današnji događaj jako dobar za narod, zbog sloge među ljudima, dobrosusedskih odnosa između Bošnjaka i Srba, tolerantnosti i svega ostalog.

“Mislim da je to dobar pokazatelj i prava slika vrednosti za Srbiju i njene građane”, rekao je Eki za Tanjug. Novopazarac Mirsad Vrujčanin posetu dva predsednika smatra pozitivnom porukom Novom Pazaru i čitavoj Srbiji i korist i za jednu i za drugu državu, koliko za Tursku, toliko i za Srbiju, a posebno ceni značaj koji se daje Novom Pazaru i Sandžaku.

Vrujčanin očekuje još poseta takve prirode i tako uspešne razgovore i osnivanje malih, mini preduzeća.

„Takva preduzeća su neophodna ovom gradu, jer ovde oko 70 odsto omladine čeka na posao, znači treba nam malo više investicija, malo više donatora, da se otvara nešto ovde, da se radi“, kaže Vrujčanin.

Njegov sugrađanin Zirija Crnišanin je, prosto, „mnogo radostan“, toliko da „ne može da se izrazi koliko ima radosti“, ali mu je i žao što nisu mogli da ostanu duže u „našem gradu“, a kada kaže naš, kako objašnjava, niti gleda nacionalno, niti polnu strukturu, „ovo je naš zajednički grad“.

Mersad Sajtović za posetu i poruke predsednika kaže da su „ekstra i napredne poruke“ i da su dobre za budućnost.

Njegov sugrađanin koji je želeo da ostane anoniman, rekao je da dolazak Vučića i Erdogana šalje izuzetno dobru poruku i smatra da će nakon posete „biti bolje sigurno i ovome narodu, ovom kraju i da će bolje živeti narod“, dok je njegov prijatelj oprezno dodao – „oni odoše, mi ostajemo“.

Veliki broj građana Novog Pazara i okoline, prema procenama policije oko 15.000, okupio se danas ispred Gradske uprave u tom gradu, kako bi pozdravio predsednike Srbije i Turske, Aleksandra Vučića i Redžepa Tajipa Erdogana.

Mnogi su bili u crvenom, ili su nosili marame ili šalove sa obeležjima Turske, ili su bili ogrnuti turskim zastavam.

Na Novopazaraskoj tvrđavi bile su istaknute zastave Turske, Srbije i Novog Pazara, a grad je ukrašen i balonima u bojama zastava dve zemlje.

Skoro svaka zgrada u centru grada bila je ukrašena zastavama Turske i Srbije i transparentima „Dobrodošli u Novi Pazar“, „Vučić – Erdogan“, dok je preko puta Gradske uprave dominirao transparent sa velikom slikom predsednika Turske, uz tekst „I za reči i za postupke“ na turskom.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

ErdoganNovopazarcipredsedniciVučić
Komentari (0)
Dodaj komentar