Evropska komisija se oglasila povodom protesta u Beogradu

Evropska komisija pozvala je, povodom protesta koji su se noćas dogodili u Beogradu, na poštovanje odluka vlasti o merama za borbu protiv kovida-19, ali i poštovanje ljudskih prava i sloboda.

„Zaštita zdravlja ljudi mora da bude na prvom mestu, a na vlasti je da odluči koje mere su neophodne kako bi se rešavalo pitanje kovid-19 rizika“, rečeno je u Evropskoj komisiji za Tanjug.

Na pitanje Tanjuga o demonstracijama u Beogradu i reakciji policije, u Briselu ukazuju i na činjenicu da restriktivne mere koje se uvode u cilju smanjenja zaraze kovid 19 ne smeju da imaju disproporcionalni uticaj na ljudska prava i slobode.

„To podrazumeva i pravo na mirne proteste što je osnovno pravo u demokratskim društvima. Istovremeno, javni red mora biti garantovan“, poruka je Komisije.

U Evropskoj komisiji povodom noćašnjih napada demonstranata na Skupštinu Srbije zaključuju da se nepovredivost demokratskih institucija se uvek mora poštovati i sačuvati.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

evropska komisijaprotestiSkupština
Komentari (5)
Dodaj komentar
  • Jocan

    super su mi ovi anonimni na dupe bi progovorili ali da napišu indentitet to ne

  • Americki Alah

    cudno, bas cudno, kako ovo pravilo ne vazi za recimo Venecuelu? Namece mi se odgovor da je avav njihov covek u nasim redovima.

  • milovan

    Sve to treba po Kineskom receptu. Brzo,kratko i jasno.

  • Anonimni

    Zalosno, vandalizmus treba kazniti. Ceo svet nas gleda kakav je to primitivizam i nekultura. Ocigledno neki jos nisu sazreli za demokratiju i treba im Titova diktatura. Pozdrav iz inostranstva (zapad)

  • Milan

    A ko je vas šta pitao?