Evropski pokret organizovao u Novom Sadu anketu o kvalitetu javnih usluga (VIDEO)

Evropski pokret u Srbiji organizovao je danas u Novom Sadu anketiranje gradjana o kvalitetu javnih usluga, posebno u oblasti rada predškolskih ustanova.

Akcija, u sklopu nacionalne kampanja „Ja u centru pažnje“ organizovana je ispred novosadskog vrtića „Guliver“, a predstavnici Evropskog pokreta su od gradjana prikupljali informacije o kvalitetu usluga u toj ustanovi.

Predstavnik Evropskog pokreta u Srbiji za Novi Sad Damjan Kerezović i koordinatorka projekta Ana Dotlić izrazili su zadovljstvo odzivom gradjana.

Kerezović je rekao agenciji Beta da se današnja akcija odnosi na prikupljanje iskustava gradjana pre svega o predškolskim ustanovama u Novom Sadu.

On je rekao i da će rezultati biti prosledjeni nadležnima kako bi mogli da reaguju.

„Rezultati su prilično ohrabrujući, a gradjani su zadovoljni radom predškolskih ustanova“, rekao je on.

Dodao je i da su na okruglom stolu organizovanom prošle sedmice u Novom Sadu gradjani takodje ocenili da je nivo predškolskih usluga u Vojvodini mnogo viši nego u ostalim delovima Srbije.

Novosadjanka Milica Filipaš, čiji sin ide u taj vrtić, veoma je zadovoljna odnosom vaspitačica prema deci, a i kako je rekla „kompletnom ustanovom“.

Ona je napomenula da bi bilo bolje da deca imaju više igračaka, i da bi bilo dobro, kao i u svakom vrtiću kada bi bila „još jedna vaspitačica više“.

Majka dve devojčice koje takodje idu u vrtić Duška Radilov Marjanović pozitivno je ocenila rad te predškolske ustanove.

„Opšti utisak je zadovljavajući, sve oblasti funkcionišu, hrana u vrtiću je više nego odlična i vaspitačice se trude“, rekla je ona.

Kampanja „Ja u centru pažnje“ deo je projekta „Partnerstvom do dobre Javne uprave“ koja se sprovodi u cilju poboljšanja kvaliteta javnih usluga finansiranih novcem poreskih obveznika.

Projekat realizuju Evropski pokret u Srbiji i Centar za evropske politike, uz finansijsku podršku Američke agencije za medjunarodni razvoj.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar