Festival fudbala na Trgu republike „Napad na Ostrvljane“

BEOGRAD – Na Beogradskom festivalu fudbala danas na Trgu republike sekretarka za sport i omladinu Dragana Belojević najavila je početak novog ciklusa ove manifestacije pod sloganom „Napad na Ostrvljane“, koja se održava do 24. oktobra u organizaciji Grada Beograda.

Ona je rekla i da Grad Beograd sa Fudbalskim savezom Srbije drugi put na Trgu republike organizuje ovu manifestaciju, uz brojne radionice za mlade sportiste.

To je, dodala je prilika da se podrže naši fudbalski klubovi koji učestvuju na evropskim kupovima, ujedno i reprezentacija, uključujući i žensku fudbalsku reprezentaciju koja je takođe uspešna.

Takođe, kako je navela, to je odlična prilika za decu da se igraju, da im pokažemo šta znači fer-plej, da ih naučimo da vole svoj klub, ali i da poštuju protivnički.

„Svakako, najbitnija stvar jeste da na terenu vide da se sav njihov trud i rad isplati, te da poštovanjem trenera, protivnika i ljudi koji su oko njih steknu samopoštovanje i tako postanu vrhunski sportisti i vrhunski ljudi“, rekla je Belojević.
Na taj način, dodala je, pokazujemo da je Beograd sportski grad i da je iz njega otišlo mnogo vrhunskih sportista u svet koji su nam doneli mnogo zlatnih medalja.

„Svaki put kada je utakmica u eropskim kupovima, mi ćemo tri dana imati ovakvu manifestaciju tokom koje će deca moći da igraju i fudbal i stoni fudbal, ali i da uživaju u drugim aktivnostima“, zaključila je gradska sekretarka.

Zlatna odbojkašica Teodora Pušić podsetila je da je Srbija zemlja sporta, te da osim talenta, rad i trud su presudni za svaki uspeh. Ona je takođe pozvala sve da dođu na Trg republike.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar