Fond za nauku Srbije odobrio finansiranje projekata Programa IDEJE

BEOGRAD – Fond za nauku Srbije, organizacija koja pruža podršku naučno-istraživačkoj oblasti, odobrila je finansiranje 105 projekata srpskih naučnika u okviru Programa IDEJE, a prema rečima v.d direktora te organizacije Milice Đurić Jovičić u ocenjivanju projekata učestvovali su nezavisni eksperti iz više od 60 zemalja sveta.

Đurić Jovičić kaže da je u okviru Programa IDEJE odobreno finansiranje projekata 1.064 istraživača iz 98 naučno-istraživačkih organizacija, a koji se baziraju na novim idejama koje mogu u budućnosti imati značajn uticaj na razvoj nauke i istraživanja, ali i društva u celini.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (1)
Dodaj komentar
  • bambi

    Sticajem okolnosti, bavim se naukom vec 20 godina, i sasvim slucajno imam pouzdane informacije da je program IDEJE cista namestaljka. Primera radi, to se lako moze proveriti, svi projekti koji su odobreni, odobreni su jer je u njihovom sastavu po jedan akademik. Dalje, kada se iznosi cinjenica da je bilo nezavisnih eksperata iz vise od 60 zemalja sveta, treba imati na umu da svakom ko na ovako gnusan nacin laze i obmanjuje javnost, pre ili kasnije djavo mora da zakuca na vrata. Konkretno znam da je medju ocenjivacima bila osoba iz naseg instituta i da je namerno oborila projekte po dogovoru. Sve ce to isplivati na povrsinu. Ovako se to zavrsiti nece. Postoje jaki dokazi.