Formirani timovi za pomoć porodicama nastradalih

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije saopštilo je danas da su, zbog dogadjaja u Žitištu kod Zrenjanina u noći izmedju 1. i 2. jula, formirana četiri mobilna stručna tima za pružanje psiho-socijalne podrške porodicama nastradalih.

Jedan muškarac iz Žitišta kod Zrenjanina je u noći izmedju 1. i 2. jula ušao u lokalni kafić i automatskim oružjem ubio petoro ljudi, a 20 ranio.

Kako je saopštilo Ministarstvo, mobilni timovi su sa radom počeli 2. jula, a čine ih stručnjaci centara za socijalni rad, prvenstveno psiholozi, a po potrebi i stručnjaci iz drugih resora, pre svega iz oblasti zdravstvene zaštite.

Dodaje se da su timovi danas obišli nekoliko porodica nastradalih, a najavljeno je da će narednih dana obići preostale porodice.

Mobilne timove je formirao Centar za socijalni rad Žitište u saradnji sa Centrom za socijalni rad Zrenjanin, a po nalogu po nalogu Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije i Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar