Francuske kompanije zainteresovane za učešće u projektima BG

BEOGRAD – U Skupštini grada Beograda danas je održan sastanak sa delegacijom Udruženja francuskih preduzeća (MEDEF), a tema je bila nastavak saradnje u projektima koji su značajni za razvoj srpske prestonice.

Predsednik tog udruženja Loran Žermen, koji je i generalni direktor kompanije „Ežis“ koja učestvuje u projektu izgradnje beogradskog metroa, kaže da su ponosni što učestvuju u tom projektu.

Naveo je da je danas u Beogradu delegacija od 25 francuskih preduzeća i dodao da postoji čvrsta veza između srpskih i francuskih ekonomskih odnosa i da se radi na puno projekata.

„Činjenica da 25 francuskih kompanija želi da ulaže u Srbiju govori o važnosti investicija koju Srbija ima“, rekao je Žermen.

Savetnik zamenika gradonačelnika Beograda Aleksandar Kemiveš rekao da je ovo nije prvi put da je delegacija MEDEF-a u poseti srpskoj prestonici i dodao da sa nekim kompanijama iz tog udruženja već sarađujemo.

Naveo je na sastanku bilo dosta pitanja o konkrentim projektima koje Beograd planira da sprovodi u narednom periodu i dodao da je delegacija MEDEF-a veoma upoznata sa time šta će se u Beogradu raditi u narednih nekoliko godina.

„Dobili smo sa njihove strane konkretne ponude ne samo da učestvuju u određenim projektima, već i da daju predloge i savete o tome kako su uredili određene komunalne aktivnosti i unapredili rad nekih komunalnih preduzeća, ali i koristili pametne tehnologije da unaprede funkcionisanje grada“, rekao je Kemiveš.

Istakao je da je za nas veoma bitno da koristimo takva iskustva i podsetio da smo i nakon nekih prethodnih delegacija kompanije MEDEF-a započeli saradnju sa francuskim kompanijama na nekim najvažnijim projektima u Beogradu.

„Ovakvi sastanci su veoma dobri da upoznamo partnere sa time šta planiramo da radimo, ali i da dobijemo pravu sliku šta je to što oni mogu nama da ponude i na čemu da se zasniva naša buduća saradnja“, dodao je Kemiveš.

Sastanku je prisustvovao ambasador Francuske u Beogradu Žan-Luj Falkoni.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar