Gak: Beograd podržava inicijativu Vučića o udžbenicima

BEOGRAD – Gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak izjavio je da Beograd podržava inicijativu predsednika Aleksandra Vučića da ubuduće samo državni izdavači objavljuju školske udžbenike za predmete od značaja za očuvanje nacionalne istorije, kakvi su istorija, srpski jezik i geografija.

„Grad Beograd bez zadrške podržava ovu značajnu inicijativu jer smo se tokom prethodnih decenija uverili od kolikog je značaja očuvanje nacionalnog identiteta i razvoj svesti o tome kod mladih. Bitno je da znaju sve o najvažnijim događajima u srpskoj istoriji, a to im možemo pružiti jedino ako mi sami kao država objavljujemo udžbenike iz kojih će učiti“, rekao je Gak, a saopštila gradska uprava.

On je dodao da je Beograd na raspolaganju za aktivno učešće u realizaciji ove inicijative, te da je zbog svih sledećih generacija važno da se u tome istraje. Kako je istakao, deca u Srbiji od nas samih moraju saznati o svim uspesima, padovima, ali i stradanju srpskog naroda u vekovnim borbama na ovim prostorima.

„Samo tako, kada država stane iza tog značajnog procesa, doprinećemo jačanju nacionalnog identiteta i razvoju pravilnog odnosa dece prema ovoj temi“, zaključio je Gak.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar