Gašić: Boriću se protiv zlostavljanja žena

Ministar odbrane Bratislav Gašić ponovio je danas izvinjenje za uvredu na račun novinarke televizije B92, istakao da je svestan da u našem društvu mnogo slučajeva zlostavljanja žena i poručio da će njegova misija od sada biti da se protiv toga bori.

“U društvu imamo previše slučajeva u kojima se prema ženama ne ophodimo na fer način, previše slučajeva zlostavljanja žena. Veoma mi je žao što je moj gest i postupak doprineo tome na neki način i od danas će moja misija biti da se borim protiv te ružne priče”, rekao je Gašić na konferenciji za medije.

On je dodao da razume svog prijatelja i premijera AleksandraVučića i da nema nijednu reč ljutnje uperenu protiv njega.

“U poptunosti mi je jasno šta stoji iza njegove odluke. Na kraju krajeva svi se mi u SNS borimo za moderniju, lepšu, pristojniju i bolju Srbiju. Ja sam potpredsednik SNS i volim SNS i Vučića i učiniću sve da svojim radom pomognem svojim prijateljima u SNS”, rekao je Gašić.

Upitan da li će podneti ostavku Gašić nije želeo da odgovori.

Ne mogu ni da započnem da objašnjavam koliko se osramoćeno i zgroženo osećam. Nemam reči kojim bih mogao da iskažem izvinjenje za svoje ponašanje“, rekao je Gašić.

On je ponovio da se lično izvinio novinarki koju je uvredio i dodao da razume da ono što je rekao nije uvredilo samo nju već mnoge građane Srbije, i zamolio za oproštaj.

„Tokom moje kratke političke karijere dao sam sve od sebe da radim naporno i većinu vremena upotrebim zarad dobrobiti zemlje i naroda. Mogu samo da se nadam da ću u budućnosti imati priliku da ponovo služim svojoj zemlji“, poručio je Gašić.

Gašić je u nedelju, pre davanja izjave novinarima u Trsteniku, rekao da „voli novinarke koje lako kleknu“, što je naišlo na veliku osudu javnosti i premijera.

Vučić je juče novinarima rekao da Gašić, posle komentara upućenog novinarki B92, ne može da ostane ministar, jer bi to “bila loša poruka za sve žene“.

(Tanjug)

Priključite se diskusiji o incidentu Ministra Gašića.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Bratislav Gašić
Komentari (2)
Dodaj komentar
  • Raša

    Posle ovakvih izjava, vidi se da je Gašić čovek koji se grčevito bori za politički položaj. Liči na đaka kojem je učitelj zapretio. Ne mogu da verujem da neko javno sve ovo kaže!

  • neregistrovan

    Šta znači fotelja. Nikako prežaliti, a žene, e tu ga baš briga, ali priča je priča.