Gavrilović (BIRODI): Štrajk REM van pameti, kao da štrajkuju Vlada ili Skupština Srbije

Direktor Biroa za društvena istraživanja (BIRODI) Zoran Gavrilović ocenio je danas da je odluka Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM) da stupi u štrajk „van pameti“ i dodao da bi to bilo isto kao kada bi u štrajk stupile Vlada ili Skupština Srbije. 

Gavrilović je kazao da ta odluka Saveta REM zbog navodnih pritisaka u vezi sa dodelom pete nacionalne frekvencije, predstavlja „jeftin PR i politikantstvo“. 

„Svega ovoga ne bi bilo da je REM svoje odluke donosio u zakonskom okviru i da je radio svoj posao. Umesto toga, potpuno se slažem da su se neki ljudi u REM uplašili svoje odgovornosti i odluke, ali u toj situaciji nemaju pravo na štrajk već da rade i donesu odluku, ili da podnesu ostavke. Tako funkcioniše država“, kazao je Gavrilović za televiziju N1. 

Dodao je da je posao REM da „sprovodi zakon, a ne da osluškuje kako će neko da oceni njihov rad i da li će možda sutra skupštinska većina da ih smeni“. 

„Priča o REM je priča o slobodnoj javnosti. REM ne treba da se plaši javnosti već da doprinese da imamo slobodnu javnost. Za mene nije bitno ko će da dobije nacionalne frekvencije, za mene je bitno da REM radi svoj posao“, kazao je Gavrilović.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar