Glišić: Članska karta SNS ne predstavlja zaštitu od krivičnih dela

BEOGRAD – Predsednik Izvršnog odbora Srpske napredne stranke Darko Glišić, rekao je danas da članska karta u SNS-u ne predstavlja zaštitu od krivičnih dela i da svako ko je prekršio zakon, umešan u korupciju ili naznake korupcije, treba da odgovara.

Glišić je to izjavio na konferenciji za medije u sedištu SNS na Novom Beogradu, odgovarajući na pitanje novinarke N1 da li su dovoljani razlozi za smenu gradonačelnika Aleksandra Šapića i izbore u Beogradu, snimak koji je objavila nevladina medijska organiza BIRN, na kome se navodno čuje da pomoćnik gradonačelnika Nenad Milanović nudio turskoj kompaniji Kentkart, novi posao koji bi im bio dodeljen na nameštenom tenderu, i izjave Šapića o romskoj populaciji.

Glišić je rekao da je SNS u prethodnom periodu svojom politikom pokazao da ne postoje zaštićeni od zakona i da članstvo u SNS-u ranije nije zaštitilo odgovornosti predsednika opštine Požega Milana Božića.

„Nadležni organi nek otkriju šta je istina. Ja ne želim da interpretiram, niti da se stavljam u ulogu tužioca, ni sudije niti policije, koja treba taj slučaj da ispita. Ali se slažem da treba da se ispita i da se utvrdi da li je bilo elemenata korupcije. Ukoliko je bilo, ti ljudi moraju da odgovaraju, zvali se oni pomoćnik gradonačelnika, Aleksandar Šapić, Darko Glišić, Dragan Jovanović“, kazao je Glišić.

Naglasio je da svako ko se ogrešio o zakon treba da odgovara.

Glišić je rekao da je ranije „jasno osudio“ interpretacije i aluzije koje su povredile romsku nacionalnost.

„Mi imamo u našoj stranci ljude raznih veroispovesti, raznih nacionalnosti. Svako ko to čini učinio je u svoje ime i zaslužio je jasnu osudu, a naši stranački organi će znati da sankcionišu svakoga ko je u tome napravio nešto što izaziva problem i što je povredilo neku nacionalnu ili versku zajednicu“, kazao je Glišić.

On je istakao da, ukoliko postoje elementi da je bilo čiji saradnik prekršio zakon ili učinio nešto što ima koruptivne elemente, treba da odgovara.

Glišić je rekao da će, ukoliko je neko povredio bilo koju versku ili nacionalnu zajednicu u Srbiji, snositi sankciju u SNS-u.

„A ocenu rada i ocenu kako koji predsednik opštine i gradonačelnik u Srbiji radi, doneće naši organi“, naveo je Glišić i dodao da će javnost o tome biti obaveštena.

Na pitanje novinara Euronjuza kakav će biti stav odbornika SNS-a na sednici skupštine Grada po pitanju saradnje sa kompanijom Kentkart, Glišić je rekao:

„Biće popodne odbornička grupa pa ćemo videti. Ne mogu u ovom trenutku ništa detaljnije da vam kažem. Kad se popodne odbornička grupa bude sastala, imaćemo više informacija“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar