Grad Beograd preuzeo osnivačka prava nad KPGT

BEOGRAD – Odbornici Skupštine grada Beograda usvojili su danas odluku o osnivanju nove ustanove kulture – pozorište KPGT.
Zamenik gradonačelnika Goran Vesić je rekao da to pozorište, poput Teatra ”Vuk, neće imati zaposlene glumce, već samo dvoje zaposlenih, dok će glumci biti angažovani po projektima koje će podržavati Grad Beograd.
Ocenio je da je dobro da Beograd ima jedno alternativno pozorište u kojem će igrati mladi i neafirmisani glumci.
Vesić je podsetio da Grad već dugo pomaže pozorište KPGT i dodao da ne treba ni podsećati kakav je trag Ljubiša Ristić ostavio kao naš najbolji pozorišni reditelj u 20. veku.
“Bilo je važno da na izvestan način institucionalizujemo rad KPGT-a, zbog čega smo u dogovoru sa njim preuzeli osnivačka prava, a on će biti imenovan za direktora ovog pozorišta”, rekao je Vesić.
Vršilac dužnosti podsekretara kulture Gordana Goncić podsetila je na istorijat KPGT-a od 1977. godine, te da je svih ovih godina, povezivanjem najznačajnijih umetnika bivše Jugoslavije, ostvario izuzetne rezultate u umetničkom stvaralaštvu i radu. Ona je dodala da će Grad pomoći da se dalje razvija ta ustanova.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar