Grad do sada isplatio 630.840 dinara porodici Gaćeša

BEOGRAD – Porodici Gaćeša Grad Beograd je do sada obezbedio 630.840 dinara, kazala je zamenica gradonačelnika Beograda Vesna Vidović i podsetila da je pravo na roditeljski dodatak i novčanu pomoć majka dece Marija Gaćeša ostvarila još u aprilu, odmah nakon porođaja, te da je isplata je bila u maju.

„Grad Beograd je nakon kontakta s porodicom i u dogovoru s njima omogućio da ova porodica preko Gradskog centra za socijalni rad u Beogradu, odeljenje Palilula, sredstvima koja se preko Sekretarijata za socijalnu zaštitu uplaćuju Gradskom centru iz budžeta Grada Beograda, u julu 2022. godine ostvari pravo na novčanu pomoć u iznosu od 51.700 dinara, koja je isplaćena 13. jula“, kazala je Vivodić.

Takođe, kako je rekla, porodica je ostvarila pravo i na interventnu jednokratnu novčanu pomoć u iznosu od 459.140 dinara za kupovinu hrane, zadovoljenje osnovnih životnih potreba, nabavku pet metara drva za ogrev i poboljšanje uslova stanovanja, sredstvima koja se preko Sekretarijata za socijalnu zaštitu uplaćuju Gradskom centru iz budžeta Grada Beograda, a koja im je isplaćena 27. jula ove godine.

Do danas je porodici Gaćeša na ime gradskih prava uplaćeno 120.000 dinara, a preko Gradskog centra za socijalni rad u Beogradu još 510.840 dinara, rekla je Vidović i navela je da je ukupno toj porodici do sada Grad Beograd obezbedio 630.840 dinara.

Time su, napomenula je, iscrpljene zakonske mogućnosti iz oblasti socijalne zaštite i finansijske podrške porodici sa decom, jer postoje propisana ograničenja.

Vidović je podsetila da je velik broj porodica kojima je potrebna pomoć zbog čega ne bi bilo u redu da se posredstvom medija vrši pritisak na Grad Beograd, koji je iscrpeo zakonske mogućnosti za pomoć porodici Gaćeša.

„Ipak, imamo razumevanja da je porodici neophodna i dodatna pomoć, te će Grad nastojati da koliko god je u njegovoj nadležnosti podstakne filantrope i donatore da razmotre mogućnosti za pomoć porodici Gaćeša“, navela je Vidović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar