Gradjanska Vojvodina osudila napade na Tviteru na profesora Kišjuhasa

Neformalna koalicija nevladinih organizacija Gradjanska Vojvodina (GV), osudila je danas napad bivšeg direktora Večernjih novosti Ratka Dmitrovića na sociologa i profesora na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu Alekseja Kišjuhasa, koji je na društvenoj mreži Tviter za njega napisao da je „antisrbin, psihopata i ustašoid“.

Osim toga, Dmitrović je na Tviteru za Kišjuhasa napisao da ga „ne interesuje da li je on Rusin, Madjar, Ukrajinac, Tatar, k***c-palac“, već da se pita ko je „tom šovinisti, srbofobu i mentalnom drkadžiji omogućio da obrazuje decu“.

Gradjanska Vojvodina je u saopštenju poručila da se Dmitrović se na Tviteru iz nepoznatih razloga potpisuje kao „novinar“, jer je prema mišljenju GV on, „režimski portparol i osvedočeni ratni huškač“.

U saopštenju se upozorava demokratska javnost u zemlji i inostranstvu da su upravo ti „režimski portparoli“ počeli neskriveno da šalju poruke o potrebi „čiščenja“ univerziteta u Vojvodini i Srbiji od „nepatriotskih elemenata“.

Iz Gradjanske Vojvodine su podsetili javnost na vreme Šešeljevog Zakona o univerzitetu kojim je „izvršena temeljna čistka kritičara Miloševićevog zlikovačkog režima“, a upozorili su i da se to vreme može vratiti.

„Mi smo srećni što takvi ljudi obrazuju našu decu i nadamo se da će ih biti više. Jer ništa nije važnije od toga da se mlade generacije obrazuju u skladu sa vrednostima gradjanskog društva, a uprkos nacionalistima koji nam zagorčavaju život već više od 30 godina“, navodi se u saopštenju.

Gradjansku Vojvodinu čine Gradjanska akcija Pančevo, Nezavisno društvo novinara Vojvodine, Centar za regionalizam, Zelena mreža Vojvodine, Helsinški odbor za ljudska prava u Srbiji, Centar za interlkulturalnu komunikaciju, Vojvodjanski gradjanski centar i Centar gradjanskih vrednosti iz Subotice.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar