Gradonačelnik nezadovoljan – trg još nije završen

BEOGRAD – Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić izjavio je da nije zadovoljan time što plato, odnosno Trg Slavija, i dalje nije u potpunosti završen.

„Izvođač zvanično nije probio poslednji rok, ali plato još nije u punom sjaju. Napominjem da grad Beograd nije platio prvobitno izvedene radove na završnoj obradi platoa koji, kako se pokazalo, nisu bili izvedeni kvalitetno“, kaže on za Politiku.

“ Izvođač je o svom trošku porušio i ponovo izveo radove. U ovom konkretnom slučaju grad je uradio sve što je u njegovoj nadležnosti“, istice gradonačelnik.

On podseća da grad bira izvođača onako kako zakon nalaže, posredstvom javnih nabavki, kao i da je sve uslove, koje je prestonica dala za potencijalne izvođače, odobrila Evropska banka za obnovu i razvoj.

„Uprkos svemu tome,ponekad je ovakve ishode nemoguće izbeći i na sreću retki su. Zbog toga je bitno da izvođači shvate da je raditi i graditi u Beogradu a posebno na jednoj od lokacija kao što je Trg Slavija, više od uspešno zakljucenog posla. To je, i mora biti, privilegija i prioritet , kaže Radojičić, dodajući da probijanje rokova i loše urađen posao pokazuju nepoštovanje prema svim građanima.

On kaže da će zbog toga insistirati da se radovi na javnim prostorima bez obzira na to da li su oni u centru ili na obodu grada, završe na vreme, al i što je još bitnije, da posao bude kvalitetno urađen i da po njihovom zavrsetku građani budu zadovoljni.

„Poštovanje rokova je važno, pogotovo na mestima gde radovi utiču na saobraćaj i zbog toga smo uveli sistem bonusa i penala u zavisnosti od toga da li su radovi urađeni u roku „, ističe gradonačelnik.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar