GSP „Beograd“: Sva vozila ispravna, ali ima oštećenja

BEOGRAD – Gradski Sekretarijat za javni prevoz nastavio je sa akcijom kontrole svih prevoznika u Beogradu kako bi se utvrdilo da li postoje nepravilnosti u radu, a u GSP „Beograd“ kažu da su sva njihova vozila ispravna, ali da postoje razna oštećenja sedišta, stakla…zbog čega apeluju na građane da ne uništavaju vozila.

GSP „Beograd“ ima veliki vozni park sa 915 autobusa raspoređenih u četiri pogona, 118 trolejbusa i pet elektrobuseva smeštenih u depou na Dorćolu i 245 tramvaja koja su u depou na Novom Beogradu, navela je za Tanjug PR menadžer tog preduzeća Slavica Stevanović.

„Ne idu sva vozila svakodnevno u saobraćaj“, rekla je i precizirala da se po zimskom redu vožnje svakog dana u saobraćaj pušta 657 autobusa, 129 tramvaja, 80 trolejbusa i pet elektrobuseva.

Stevanović ističe da su vozila u GSP-u ispravna i dodala da nijedno vozilo iz pogona ne može da izađe ako nije prošlo dnevni pregled i dobilo overenu knjižicu o ispravnosti.

Kaže da grejanje u vozilima radi, ali da postoje razna oštećenja poput polomljenih, iscepanih, ižvrljanih i isprljanih sedišta, polomljenih stakla…

„Postoje putnici koje svoje nezadovoljstvo i agresiju ispoljavaju na taj način, ali apelujem na sve korisnike javnog prevoza da čuvaju vozila, da ih ne prljaju i slično jer koliko će nam trajati zavisi od nas samih. Što jedan može da isprlja, armija treba da čisti“, dodala je Stevanović.

Prošle godine su nabavljena 244 nova autobusa čime je, kaže Stevanović, značajno obnovljen autobuski vozni park GSP-a.

Prosečna starost autobusa je trenutno 7,5 godina, a kada se za nekoliko meseci završi proces rashodovanja najstarijih vozila, koji je u toku, prosečna starost autobusa biće sedam godina.

Grad Beograd je, ističe Stevanović, izdvojio sredstva i po planu poslovanja predviđena je nabavka između 150 i 200 zglobnih autobusa, elektrobuseva i trolejbusa.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar