Haos u Beogradu: Građani blokirali taksiste, umalo došlo do masovne tuče (video)

Tokom današnjeg protesta taksista u centru Beograda došlo je do prvih incidenata na ulicama, a Tanjug saznaje da je policija privela dve osobe, zbog remećenja javnog reda i mira.

Kako su preneli pojedini mediji, do hapšenja je došlo kod Vlade Srbije, a jedan od privedenih je taksista.

Na Savskom trgu, revoltirani blokadom tog dela grada i paralisanjem javnog gradskog prevoza, putnici koji su čekali autobuse i tramvaje izašli su na kolovoz i – blokirali taksiste.

Blic prenosi da je skoro pola sata vladao „totalni haos“, da je bilo grubih reči sa obe strane, te da je situacija bila na ivici incidenta i masovne tuče na prostoru između bivše Glavne železnicke stanice i zgrade Pošte.

Najveća gužva je na Trgu Slavija, koji je potpuno blokiran, a saobraćaj je usporen i na Trgu Nikole Pašića, Autokomandi, potezu od Nemanjine do Železničke stanice.

Veći deo centra Beograda bio je blokiran.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

protesttaksisti
Komentari (12)
Dodaj komentar
  • Anonimni

    Ipak su taksisti nakon raygovora sa (svemogucim) resili da obustave strajk )tako se i ocekivalo da neko (spasi gradjane Beograda) od totalne Blokade. Nema jace institucije (koje ne rade) od pojedinca,sto je slucaj kod nas. Hvalamu.

  • Anonimni

    jel to neciji kumasin, braca, svekar, tata ili tetka hoce da otvori novo taxi udruzenje? sve mi ovo na to lici…

  • Anonimni

    C I R K U S ! ################################################### A “ ŽIVOT NIJE ZABAVA „

  • Anonimni

    Divne li zemlje.

    • Anonimni

      divna i napredna

  • Anonimni

    Sve je ovo sto nam se dogadja posledica ili koordinisana iz jednog centra a u cilju da to samo pojedinac resi i kako se bez njega nemoze. Gde su sada ovde „institucije“ kojima se preti u nekim drugim slucajevima i snimaju se ucesnici. Kako im se mogu dozvoliti „setnje“ sa blokiranjem zivota grada. Da ki onaj ko im dozvoljava da ovo rade svesmo ili nesvesno ih podstice da to rade. Za manje slucajeve odredjuje se pritvor ili prekrsajno kaznjavanje-posebno kada su u pitanju „neke licnosti“ uhvacene u mutnim radnjama. Tzv „cuvari“ Zakona ,koji su doneli takav Zakon-za neciju korist,sada ih nema a u drugim situacijama se sepure po medijima . SRAMOTA.

  • Anonimni

    Ocigledno da komentarisu samo trolovi, narod je onaj na ulici od taksista koji blokiraju do gradjana koji su blokirani.

  • Anonimni

    Od drzave se ocekuje da resi pitanje autonomne pokraine Kosovo i Metohija, kao i pitanje bele kuge u Srbiji… a oni realno nisu u stanju da reshe ni problem taksista u Beogradu. Sta dalje reci, zlatno doba…

  • bambi

    Ljudi, da se ne lazemo vise. Sustina protesta taksista je u tome sto im je sps pokupio pare.

  • Anonimni

    Ma jok, Vučko obećao da će im pomoći da otplate porez…..a meni, uzeće stan. Šta još reći…sve je rečeno. Muka mi je od ovoga više.

    • Anonimni

      Neće biti kraja njihovoj samovolji. Može im se jer je država sposobna samo da kazni po kojeg penzionera. Država nije rešila ni problem sa divljim taksistima na aerodromu, niti ih je uniformisala, na najlošiji način reprezentuju grad i Srbiju. Šta će biti njihovi novi zahtev? Ako ovako dalje nastave, srušiće i državu.

  • Anonimni

    Grad I država nisu sposobni da reše samovolju tzv. taksista i da ih zabrane. Sledeći korak je građanski rat, nažalost.