Hitna pomoć: Mladić upucan na Karaburmu u teškom stanju

BEOGRAD – Prema rečima dežurnog lekara Hitne pomoći, oko jednog sata posle ponoći u beogradskom naselju Karaburma, na uglu ulica Patrisa Lumumbe i Vojvode Micka, upucan je 19-godišnji mladić.

Po dolasku hitne pomoći njemu su konstatovane teške telesne povrede u predelu između abdomena i grudnog koša.

Mladić je prevežen u Urgentni centar na reanimaciju i trenutno je u kritičnom stanju, rečeno je Tanjugu u Hitnoj pomoći.

Protekle noći su dežurale 22 ekipe ekipe plus jedna pedijatrijska koje su obavile ukupno 82 intervencije, od kojih je 12 bilo na javnim mestima.

Do 7.00 cašova ovoga jutra dogodilo se ukupno šest saobraćajnih nezgoda, od toga dva obaranja pešaka, a ostale sa lakše povređenim učesnicima kojima su povrede sanirane na licu mesta.

Nekoliko osoba je imalo trovanje alkoholom, pa su ih ekipe Hitne pomoći vozile na odeljenje toksikologije VMA na detoksikaciju.

Protekle noći je bilo svega četiri interklinička transporta kovid pacijenata u kovid bolnicu u Batajnici, plus tri novozaražena koji su preveženi do Infektivne klinike KCS.

Kao i prethodnih noći u velikom broju su se javljali hronični pacijenti sa psihijatrijskim poremećajima, hipertenzičari i astmatičari, rečeno je Tanjugu iz službe Hitne pomoći.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar