Hitna sednica Vlade u toku, evo koje mere se razmatraju

Na sednici Vlade Srbije koja je hitno zakazana za 13 sati, očekuje se usvajanje novih mera u borbi protiv epidemije koronavirusa.

Prema saznanjima iz medija, jedna od mera koja se razmatra, a bi trebalo da počne da se sprovodi od utorka je zatvaranje kafića, restorana, noćnih klubova, prodavnica, tržnih centara, u periodu od 21 čas do 05 ujutru.

Plan je da se donese odluka o zatvaranju svih objekata. Radile bi samo apoteke i benzinske pumpe i to samo na delu gde se toči gorivo. Najverovatnije je da će ove mere biti i usvojene danas na sednici Vlade i da se primenjuju 14 dana.

Prema podacima koji su juče objavljeni, od petka do subote u 15 sati koronavirusom je zaraženo 3.822 ljudi, a preminulo je još 17 osoba. Na respiratoru su 163 pacijenta. Na bolničkom lečenju je ukupno 3.693 pozitivnih na koronu.

Krizni štab zasedao je u četvrtak i tada su predložene mere. Kako je rekao član Kriznog štaba Predrag Kon, premijerka Ana Brnabić zamolila je da joj bude ostavljeno nekoliko dana za razmišljanje.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

krizni štabmerevlada
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • David

    sad oni kojima je zemlja ravna ploča, slušam Vas ili ipak ništa zajedno Ste „jači“ imate glupi argument