Hoćete u Bagdad? Srbija i Irak potpisali sporazum o vazdušnom saobraćaju

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović i ministar saobraćaja Iraka Kadim Fenjan al Kafaji, potpisali su danas u Beogradu Sporazum o vazdušnom saobraćaju, koji će dati mogućnost za ponovno uspostavljanje redovnog avio-saobraćaja između dve zemlje.

Novim sporazumom uređen je niz pitanja važnih za obavljanje međunarodnog vazdušnog saobraćaja, budući da je ranije važeći sporazum potpisan još 1975. godine, između nekadašnje SFRJ i Republike Irak, navedeno je u saopštenju.

Pre potpisivanja sporazuma, Mihajlovićeva je sa iračkom delegacijom razgovarala o mogućnostima proširenja ekonomske saradnje između Srbije i Iraka.

“Postoje značajne mogućnosti da se saradnja između naše dve zemlje proširi i tu smo da zajedno napravimo korake u tom pravcu“, rekla je potpredsednica Vlade.

Mihajlovićeva je prihvatila poziv ministra saobraćaja Iraka da poseti tu zemlju, zajedno sa srpskim građevinskim kompanijama, gde bi se razgovaralo o saradnji i novim projektima.

Ministar Kadim Fenjan al Kafaji rekao je da će današnji sastanak doprineti otvaranju novih polja saradnje i istakao da Irak radi na obnovi uništene infrastrukture i bolnica i da postoji mogućnost da na tim poslovima konkurišu i srpska preduzeća, navedeno je u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Bagdadiraksrbija
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Maki

    Davno nekada sam živeo u Iraku i mogu da vam kažem kako je to prelepa zemlja, ljudi su bili divni i pošteni, uvek spremni da vam pomognu ako imate problema, ako vam nestane benzina ili pukne guma. Onda je došla amerika i uništila zemlju. Smrt fašizmu sloboda narodu!