Ima li kraja tropskom talasu? Meteorolozi dali prognozu vremena za avgust

„Danas je bilo izuzetno toplo, sparno vreme. Na zapadu Srbije bilo je pljuskova, a u ostalim krajevima slabije. Čak i u okolini Beograda je bio zabeležen poneki pljusak“ kaže Todorović.

On dalje navodi da nam u toku noći stiže nešto malo svežijeg vazduh – neće biti nagla promena, neće biti oluje ili jakog vetra.

„To će da se tek sutra osetiti kao pad maksimalne temperature za dva do četiri stepena, gledajući područje Srbije, dok u Beogradu za nekih četiri stepena u odnosu na današnjih 34“, objašnjava Todorović.

Prema njegovim rečima naredna dva dana, 1. i 2. avgusta, očekuje umereno toplo sa temperaturom oko 30 do 33 stepena. Osveženje stiže već u sredu.

„Jedno osveženje očekujemo u utorak i sredu, 4. i 5. avgusta, kad će temperatura pasti za 5 do 8 stepeni, što je malo izraženiji pad nego što očekujemo sutra, ali je i velika verovatnoća za pljuskove i grmljavinu“, rekao je Todorović.

Kako prenose mediji, on najavljuje da bi u nekim krajevima moglo da bude i lokalnih elementarnih nepogoda, pogotovo u utorak veče i noć ka sredi.

„Posle tog osveženja, ponovo se očekuje blagi rast temperature na vrednosti od 30 do 34 stepena. Sudeći prema svemu, ovog leta nećemo imati dane sa izrazito visokim temperaturama“, kaže Todorović za Pink.

Danas pretežno sunčano i toplo, do 33 stepena

U Srbiji će danas biti pretežno sunčano i toplo, sa maksimalnom dnevnom temperaturom od 30 do 33 stepena.

U brdsko-planinskim predelima uz lokalni razvoj oblačnosti sa kratkotrajnim pljuskovima i grmljavinom. Vetar slab i umeren, severozapadni. Jutarnja temperatura od 17 do 22 stepena, saopštio je RHMZ.

U Beogradu pretežno sunčano i toplo. Vetar slab i umeren, severozapadni. Jutarnja temperatura oko 22, a najviša dnevna oko 30 stepeni.

Narednih sedam dana biće pretežno sunčano i toplo. U utorak pre podne na severu, a do kraja dana i u sredu u ostalim krajevima prolazno naoblačenje i osveženje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom.

Sunčani avgust
Mesec će početi tropskim danima, sa temperaturama oko 30. podeljka Celzijusove skale. Osveženje stiže oko 9. avgusta, kada se očekuje pad temperature za nekoliko stepeni.

I dalje će biti pretežno sunčano i toplo, ali više neće biti tropskih vrućina. Krajem druge dekade uslediće nekoliko promenljivo oblačnih dana, sa još jednim blažim padom temperature i mogućom kišom 18. i 20. avgusta. A zatim do kraja meseca ustaliće se pretežno sunčano i toplo.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

avgustprognozavreme
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • David

    mnogo imate kratke živce tek je počelo da prži