Incident u KC Niš: Muškarac rukama i nogama napao lekare i druge pacijente

Zamenik direktora Infektivne klinike u Nišu dr Goran Mitrović potvrdio je za Tanjug da se danas dogodio incident u kojem je jedan od pacijenata napao lekare, medicinsko osoblje i druge pacijente koji su smešteni u toj ustanovi.

U pitanju je 64-godišnji pacijent koji se u niškom Kliničkom centru leči od kovida 19, a koji je u utorak oko 11 časova, u vidno uznemirenom stanju pokidao aparaturu na koju je bio priključen, a zatim nasrnuo na lekare i medicinske sestre zadajući im udarce nogama i rukama. Nakon toga je počeo da beži ka izlazu iz klinike, ali je zahvaljujući intervenciji službe obezbeđenja i medicinskog osoblja savladan i bez povreda vraćen na odeljenje intenzivne nege, prenose „Novosti“.

Prema rečima Mitrovića, pacijent je upao u takozvani „psihoorganiski sindrom“ i, koristeći šipku, nasrnuo na lekare i tehničare, a zatim ulazio u druge sobe u okviru odeljenja intenzivne nege.

Osoblje klinike je ubrzo uspelo da savlada i smiri pacijenta.

Mitrović kaže da srećom niko nije povređen i da je incident prijavljen upravi Infektivne klinike u Nišu i nadležnom tužilaštvu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

incidentiKlinički centarnispacijent
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Goran

    Znači,predviđen da umre…..