Inicijativa Ne da(vi)mo Beograd kritikuje RTS posle gostovanja gradonačelnika Beograda

Inicijativa Ne da(vi)mo Beograd ocenila je danas da iz gostovanja gradonačelnika Beograda u emisiji javnog servisa Beogradska hronika gradjani nisu mogli da saznaju ništa o pitanjima koja iz interesuju, i pozvala uredništvo, novinare i novinarke Radio televizije Srbije da svoj posao obavljaju profesionalno i da se odupru političkim pritiscima.

Inicjativa ocenjuje da je gradonačelnik Beograda Siniša Mali gostujući u Beogradskoj hronici imao priliku da u 10 minuta udarnog termina iznese dobro uvežban tekst o navodnim uspesima i planovima gradske vlasti bez ikakve intervencije ili pitanja voditeljke emisije, te da su gradjani ostali bez odgovora na pitanja koja ih interesuju.

Sinoć, kao u dobro režiranoj seriji, ili pak plaćenoj predizbornoj reklami mogli su se čuti samo hvalospevi o dosadašnjem radu gradske uprave, bez ijednog kritičkog osvrta ili pitanja koja interesuju gradjane, navodi Inicjativa.

U Beogradskoj hronici nije bilo mesta ni za pitanja o aferi sumnjivo stečenih stanova, niti o prikrivanju sumljivo stečene imovine, optužbama za porodično nasilje ili o uticaju na sudske organe i trgovinu uticajem.

Takodje, kako se dodaje u saopštenju, gradjani zahtevaju odgovore i reakciju tužilaštva i na optužbe o plagiranom doktoratu, nameštenim privatizacijama i off-shore bankarskom poslovanju.

„Gradjani su sinoć gledajući gostovanje ‘gradonačelnika’ Siniše Malog u Beogradskoj hronici, imali prilike da vide još jedan primer sunovrata profesionalnog integriteta i prava na tačno, istinito i blagovremeno informisanje“, ocenila je Inicijativa i dodala da „Beogradska hronika nije propagandni program“.

„RTS je javni servis gradjana Srbije, a ne partijsko glasilo!“, poručila je Inicijativa i navela da već mesecima gradonačelnik izbegava novinare i gradjane koji 11 meseci od noćnog rušenja u Hercegovačkog ulici traže ostavku Malog i ostalih iz vrha gradske vlasti.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Običan Srbin

    Glupi SNS, sapleće se o osti kamen kao i njegovi predhodnici,… Kada su toliko neinteligentni i treba da odu u istoriju,….