Islamska država preuzela odgovornost za napad na džamiju u Pakistanu

Grupa Islamska država preuzela je danas odgovornost za samoubilački napad na šiitsku džamiju u Pešavaru u Pakistanu u kome je stradalo najmanje 56 ljudi, javila je propagandna agencija te ekstremističke organizacije Amak.

„Jedan borac kamikaza Islamske države uspeo je danas da prodre u šiitsku džamiju u Pešavaru pošto je prethodno pucao na dva pripadnika pakistanske policije koji su je čuvali, ubivši jednog i ranivši drugog“, navodi se u saopštenju agencije objavljenom preko društvenih mreža.

Kako se dodaje, bombaš je zatim „aktivirao pojas s eksplozivom medju šiitima“.

U napadu bombaša samoubice u šiitskoj džamiji u Pešavaru na severozapadu Pakistana ubijeno je najmanje 56 vernika i ranjeno 194 ljudi, javili su danas bolnički zvaničnici.

Šef policije u Pešavaru Muhamed Edjaz Kan rekao je da je nasilje počelo kada je naoružani napadač otvorio vatru na policiju ispred džamije u starom gradu Pešavara. Jedan policajac je ubijen u razmeni vatre a jedan ranjen. Napadač je zatim utrčao u džamiju i aktivirao pojas sa eksplozivom.

Lokalni policijski zvaničnik rekao je da se eksplozija dogodila u vreme kada su se vernici okupili u džamiji na molitvu petkom, i izrazio strahovanje da će broj nastradalih još rasti.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar