Ivanović na suđenje iz bolničke postelje

Lekarski konzilijum Zdravstvenog centra u Kosovskoj Mitrovici saopštio je danas da je „apsolutno neophodno da pacijent Oliver Ivanović“, lider Građanske incijative Srbija demokratija pravda, koji je pritvoren u januaru 2014. godine, „bude i dalje na bolničkom lečenju i da u ovom trenutku nije moguće njegovo lečenje u pritvorskoj jedinici „.

Nastavak suđenja Ivanoviću i još četvorici Srba zakazan je za sutra.

„Neophodan je i dalji kardiološki monitoring zbog toga što pacijent ima poseban oblik angine pektoris izazvan vazospazmom koronarnih arterija čiji se napad u svakom momentu može dogoditi i direktno ugroziti njegov život“, rekao je na konferenciji za novinare kardiolog Milan Jakovljević, predsednik konzilijuma.

Ivanović, kako je naveo, svakodnevno ide na fizikalni tretman na predlog ortopeda i fizijatra kao i na psihijatrijske i psihološke tretmane.

Prema Jakovljevićevim rečima, još nisu obavljene neke neophodne dijagnostičke metode a neophodni su i česti kontrolni pregledi svih lekara koji učestvuju u njegovom lečenju.

Lider Građanske incijative Srbija demokratija pravda Oliver Ivanović primljen je 14. avgusta na Interno odeljenje u Kosovskoj Mitrovici zbog narušenog zdravstvenog stanja, izazvanog štrajkom glađu koji je nastavio i u bolnici, rekao je Jakovljević.

Lekar je dodao da je posle početka uzimanja hrane pacijent povratio deo težine u odnosu na kilažu koju je imao na prijemu ali to, kako je rekao, nije zadovoljavajuće.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar