Iz NADE traže da Stanić vrati mandat

BEOGRAD – Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS), koji vodi Vojislav Mihailović, zatražio je od odbornika Vuka Stanića da vrati mandat, jer je glasao za predsednika Skupštine grada Beograda, suprotno stavu odborničke grupe, odnosno liste „NADA“ sa koje je izabran.

U saopštenju podsećaju da je Stanić juče isključen iz tog dela POKS-a, i da je najavio da će nastupati kao samostalni odbornik.

Dodaju i da njegov glas nije bio potreban za većinu, kako bi se izabrao predsednik Skupštine grada, zbog čega smatraju da je Stanićevo glasanje „nemoralno“, te da je najmanje što može da uradi – da vrati mandat.

I POKS koji vodi Žika Gojković oglasio se saopštenjem u kojem se navodi da Stanić nije deo POKS-a i da je na izborima ucestvovao kao predstavnik stranke Za Kraljevinu Srbiju (Monarhisti) koja je deo koalicije NADA, te da „sa njegovim činjenjima ili necinjenjima POKS nema nikakve veze“.

Navode i da odbornici tog dela POKS-a, Božidar Pavlović i Andrijana Čikiriz, nisu podržali predlog da Nikola Nikodijević bude predsednik Skupštine grada.
Pavlović u saopštnju navodi i da je njihova politika „treći put u teoriji i u praksi“, za napredak Beograda, dodajući da su spremni da podrže svaki konstruktivan predlog koji je u interesu Beograđana i ne kosi sa osnovnom politikom i ideologijom POKS-a.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar