Izgradnja toplodalekovoda Obrenovac-NBG u pripremnoj fazi

BEOGRAD – Jedan od najvećih infrastrukturnih projekata u Beogradu, izgradnja toplodalekovoda Obrenovac-Novi Beograd, u pripremnoj je fazi, izjavio je danas gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić.

On je naveo da je danas sa odabranim izvođačem radova, kineskom kompanijom „Power Construction Corporation of Ćina“, potpisan Aneks ugovora o izgradnji toplodalekovoda, čime su stvorene mogućnosti za početak ugovaranja kredita za finansiranje projekta.

Aneks ugovora su u Starom dvoru potpisali gradonačelnik Beograda, vršilac dužnosti direktora Javnog komunalnog preduzeća „Beogradske elektrane“ Rade Basta i zvanični zastupnik za Srbiju preduzeća „Power Construction Corporation of Ćina“ Jang Bo.

Radojičić navodi da projekat napreduje u skladu sa planiranom dinamikom, kao i da je u toku postupak eksproprijacije zemljišta, saoštila je uprava grada.

„Stvaraju se svi neophodni preduslovi za započinjanje radova. Realizacijom ovog projekta, odnosno preuzimanjem energije iz Obrenovca Grad Beograd obezbediće stabilno i što je izuzetno važno ekološki prihvatljivije snabdevanje“, ističe Radojičić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar