Kampus zdravlja ispred Starog dvora od 8.00 do 13.00

BEOGRAD – Ispred Starog dvora u Beogradu danas će biti organizovan „Kampus zdravlja“ koji u Italiji postoji već 10 godina, a u okviru kojeg će Beograđani moći da obave besplatne konsultativne specijalističke preglede, u periodu od 8.00 do 13.00.

Tim povodom, pomoćnik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović je na konferenciji za novinare pozvao sve građane da dođu i pregledaju se.

„Zahvaljujući i italijanskim lekarima, Udruženju HISP-a, Crvenom krstu Srbije, koji su nosioci cele organizacije, Sekretarijatu za zdravlje, Beokomu, Ministarstvu zdravlja i Medicinskom fakultetu, Kampus zdravlja će se održati prvi put u Beogradu“, rekao je Mladenović u petak.

On je apelovao na građane da svi koji ne odvajaju mnogo vremena za svoje zdravlje i nemaju rešeno pitanje zdravstvenog osiguranja, dođu i obave konsultativne kardiovaskularne, endokrinološke i dijabetes preglede.

Ana Marija Kolao zahvalila je na gostoprimstvu i naglasila da je „Kampus zdravlja“ duga priča koja traje deset godina i koja je nastala iz želje da se naprave besplatni preventivni pregledi protv raka dojke, a zatim je posvećen svim bolestima.

„Nastao je u Napulju, a zatim se prošiorio na celu Italiju. Prvi put smo van granica naše zemlje i prvi put smo u Beogradu“, rekla je Kolao.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar