Kisić Tepavčević: Socijalna radnica iz Blaca mogla bi da izgubi posao

Ministarka za rad, zapošljavanje boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević izjavila je da su socijalne radnice u Blacu povredile proceduru, da se njihovo ponašanje ispituje, a da bi kazna mogla da bude čak i gubitak posla.

Kisić Tepavčević je na televiziji Prva više puta ponovila da su sva pitanja socijalne zaštite specifična, da ne donosi odluku jedan čovek već tim, da je dobrobit dece iznad svega i da konačnu odluku donosi sud.

O slučaju u Blacu kada su socijalne radnice pokušale na silu da izvedu decu iz kuće i odvoje ih od nepokretne bake sa kojom žive nakon što im je umrla majka, ministarka nije želela detaljnije da govori.

Rekla je da će ponašanje socijalnih radnica biti analizirano, i da će o sudbini dece odlučivati nadležni.

I kada je reč o Djordju Joksimoviću iz Kragujevca, kojem su deca oduzeta pre pet godina, Kisić Tepavčević je istakla da se „prate koraci“.

„Siromaštvo nikad nije razlog za izmeštanje dece iz porodice“, rekla je ministarka i dodala da je u tom slučaju ostvaren napredak, ali da odluke donosi sud.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (1)
Dodaj komentar
  • bambi

    Sedam godina, koliko traje parnicni postupak starateljstva, radnici Centra za socijalni rad Obrenovac ne da nisu odgovorili ni na jedan od mojih 30 podnesaka, vec nista nisu preduzeli da zastite moga malog sina koji se nalazi u kuci u kojoj je majka deteta. Uzas u bilo kom pogledu. Kanalizacija ne postoji, dugovi za struju preko 200 evra, majka cesto u alkoholisanom stanju, ostavlja dete i danju i nocu, ne dozvoljava mi da dete vidim vec sedam godina, ne postuje Privremenu meru koju je sud odredio dok traje postupak, ne vodi dete u skolu, alimentaciju trosi na garderobu. Nas sin je izgladneo, ostavljen, namucen. Ovo je uzas za XXI vek. U Centru radi jedna gospodja Jelena. U zivotu nisam video tako nesto. Toliko bezosecajnja zena prema deci. Po svaku cenu misljenje sudovima daje da deca uvek pripadnu majkama. Prema ocevima se ponasa licemerno i odvratno. Ako ona ima problema u svom zivotu ne treba da se sveti nad drugim roditeljima i da unistava tudju decu. U Centru je vec bilo nekih otkaza. Ko zna koliko su do sada porodica unistili. Jednom prilikom su mi zene koje primaju podneske izjavila da njima niko nista ne moze, ni sud. To je bilo prilikom mog zahteva da mi daju prijemni pecat na vise primeraka jer jedan zelim da dostavim sudu. Ovo je strasno sta se desava u tom Cetnru. Nezavisno od mog predmeta, sa vise roditelja sam u skoli stupio u kontakt, i svi imaju jedno te isto misljenje. Takodje, direktor Centra se prema meni ponasa kao prema stoci i to od onog trenutka kada je cuo za moju strucnu spremu. Ne mogu da verujem da u u XXI veku postoji ovako nesto. Ovo je uzas za nasu decu.