Klizačica mladi heroj

Leona Rogić ima samo 15 godina i učestvovala je  na Svetskom prvenstvu u umetničkom klizanju. Ona je jedna od onih koje je Telenor izabrao za serijal #mladiheroji, u kojem podržava podržava mlade ljude koji predano rade, pomeraju granice, neprestano uče i razvijaju se kako bi ostvarili svoje snove.

Leona je jedina klizačica u Srbiji koja izvodi trostruki skok i može da izvodi sve skokove koje mogu i klizačice najvišeg ranga.

„Ona je izuzetno talentovana i sposobna i ima jak karakter. Pomerila je lestvicu svim ostalima“, kaže njen trener, Milica Stanković.

Leona je djak srednje Medicinske škole u Beogradu i ulaže mnogo vremena i truda u klizanje. Ustaje u 6h da bi išla na trening, odlazi u školu, gde je do ručka, nakon čega ide na popodnevni trening. Posle treninga uči i spava. Nema mnogo slobodnog vremena ali ima san – da jednog dana, kada napuni 21 godinu, bude na Olimpijskim igrama.

Na putu je da postane vrhunski sportista, iako može da trenira samo šest meseci u godini. Ništa ne može da je zaustavi ni da je spreči da uvek bude korak ispred svih.

Kako to postiže ispričala je u filmu „Tango na ledu“ koji, u okviru serijala #mladiheroji, možete pogledati na Telenorovom Youtube kanalu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar