Ko ima pravo i do kada je prijava za dodatnih 3.000 dinara za vakcinisane

Vlada Republike Srbije oglasila se danas saopštenjem o pripremi odluke o finansijskoj podršci građanima koji su se vakcinisali protiv zarazne bolesti kovid-19.

Na predlogu tog rešenja već rade Ministarstvo finansija i Ministarstvo zdravlja, a građani će u narednim danima biti informisani na koji način će se za tu pomoć prijavljivati.

Vlada Srbije navodi da „svi građani Srbije koji prime makar i prvu dozu vakcine u Republici Srbiji do 31. maja imaće pravo na finansijsku pomoć države u iznosu od 3.000 dinara. Rok za prijavu će biti 15. jun, dok će pravo prijave imati svi građani Srbije stariji od 16 godina“.

Za ostvarivanje prava na finansijsku pomoć nije bitno koju vakcinu su građani primili od četiri dostupne u našoj zemlji, a to su vakcine proizvođača Sinofarm, Fajzer, Astra Zeneka i Sputnjik Ve.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

koronapomocsrbijavakcinisani
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • bambi

    Do sada je sve bilo ok sto se tice same akcije vakcinacije. Ovo sada sa dodatnih 3000 RSD, predstavlja segregaciju stanovnistva. Ovo je sramota da je uopste doslo u javnost. Mislim da bi bilo neophodno da sociolozi reaguju kod politicara.