Ko ne nosi masku, plaća kaznu na licu mesta

Nošenje maski, odnosno kažnjavanje za kršenje ove mere, moglo bi od sledeće nedelje da bude zakonski regulisano, a izricale bi se mandatne kazne koje će biti novčane.

Mandatne kazne koje bi mogle biti usvojene su zapravo jednokratne kazne koje se izriču na licu mesta. To su praktično kazne koje se izriču i prilikom saobraćajnih prekršaja. Plaćaju se na licu mesta u manjem iznosu ili naknadno u većem, prenosi „Blic“.

Krizni štab nije razmatrao visinu novčane kazne i to je deo koji bi trebalo da odluči novi skupštinski saziv.

Maske će ubuduće biti obavezne i na otvorenom i u zatvorenom prostoru, a kao bitna stavka razmatrano je i zakonsko regulisanje broja okupljenih na određenom prostoru. Za sada i dalje je u opticaju da ne može biti više od 30 ljudi.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

kaznamaske za lice
Komentari (8)
Dodaj komentar
  • David

    To znači da bi trebali u rekordnom roku da napunite buđet sa jednim ALI građani se totalno nezaintersovani pogotovo osobe od cca 20 do 30 godina (oni koji su ostali ovde), osobe koje teraju inat njih takođe imamo, komunalnu tvz policiju NEmamo, i kako sad da ih kažnjavate lepo čemo gledati ovaj NE uspeh kažnjavanja to jest jednu od mnogobrojnih propalih ideja. Sretno sa pokušajem kažnjavanja (drakonskih)

  • ANDREJ

    Sva ova komedija sa maskama,to je delo onog izlapelog klimoglavca dr.Kona.dr.Darija Kisic je danas u intervjuju za stampu,rekla,da je nosenje maski na ulici,samo preporuka,nije naredba.

  • Anonimni

    Koja je svrha nosenja maski na otvorenom kad se zna da virus cak ni u zatvorenom prostoru ne deluje na metar ipo? Jel vi nas zekite? Malo vam je pljacke ovaih 6 meseci, nikad vam nije dosta.

  • bambi

    Vise je ljudi izgubilo zivot od sponzorusa nego li od koronceta. Ja necu da nosim masku i izdrzacu javno bicevanje u Knez Mihajlovoj. Takodje odbijam nosenje maske i u slucaju da me muce. Zelim dostojanstveno da zivim i dostojanstveno da umrem.

  • Adolf

    Šta je bilo, prazan budžet, nema para za ove lopove na vlasti, nema vlade a platu primaju iako ne rade ništa?E pa ajde da vidimo ko će i kako na nam naplaćuje za beskorisne brnjice!

  • Anonimni

    Korona je najveca globalna prevara ,gde se bogati bogate jos vise a siromasni ….treba reci ne ovom zlu i pobuniti se stvarno.

  • Milan

    Neću ni ja da nosim masu na otvorenom to je budalaština (ok u zatvrorenom). Kaznu će da mi pišu samo ako su brži.

  • Dragan

    Ne nosim masku, NEĆU da platim kaznu, znači moraju me u zatvor, A u zatvor se nemože bez sudske presude, čak ni u EU. Dakle, svi na sud pa u zatvor. Teoretski. Sudovi možda mogu da donesu toliko preeuda ali toliko mesta u zatvorima nema. I, KRAJNJE JE VREME DA SE ZAVRŠI OVA FARSSA SA KORONOM. 01-30 MART 2020 umrlo je: 35.016 – Korona virus 75.645 – Majki na porodjaju 240,056 – Malarija 262.441 – Samoubistva 330.367 – Saobraćajne nesreće 441.415 – HIV / AIDS 612.105 – Alkohol 1.223.438 – Pušenje 2.009.990 – Kancer 3.177.081 – Ostale bolesti 10.402.251 – Abortusi Ukupna smrtnost od korona virusa je 0.03%.