Kolaps u Beogradu, sve stoji! (video, foto)

Javni prevoz u Beogradu je otežan zbog snega, a neke autobuske linije koje saobraćaju ka periferiji su skraćene, dok u tramvajskom i trolejbuskom prevozu nema većih problema, rečeno je agenciji Beta u Odeljenju za upravljanje Sekretarijata za javni prevoz Beograda i u Dispečerskom centru Gradskog saobraćajnog preduzeća.

Kako je javio reporter agencije Beta, dva zglobna autobusa na linijama 511 i 56 iz pravca Sajma nisu mogla da se popnu na blago uzvišenje na petlji Mosta na Adi posle čega su svi putnici izašli iz autobusa i peške krenuli ka Adi Ciganliji.

Saobraćaj je krajnje otežan na tom potezu i u smeru ka Sajmu i formirana je duga kolona vozila, a slična je situacija i na Mostu na Adi iz pravca Novog Beograda.

Načelnica Odeljenja za upravljanje Sekretarijata za javni prevoz Beograda Anica Petrović rekla je agenciji Beta da su na sajtu www.bgprevoz.rs dostupne sve informacije o gradskom prevozu i linijama koje su skraćene zbog snega, i istakla da se podaci na sajtu ažuriraju na svakih sat vremena.

Anica Petrović je navela da je od linija koje saobraćaju u centru grada jedini veći problem na liniji 44, jer autobusi ne mogu da se spuste od Topčidera ka Senjaku.

U dispečerskom centru GSP-a agenciji Beta je rečeno da u kretanju tramvaja i trolejbusi nema većih problema, osim na nekim skretnicama, ali GSP ima dovoljno ekipa koje brzo reaguju i uklane smetnje.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

beogradkolapssneg
Komentari (5)
Dodaj komentar
  • bambi

    Kaze autobus nije mogao da se popne uz brdo? Pa kako da se popne kad nisu pocistili sneg sa ulice? A sto nisu pocistili sneg sa ulice i sa ulica? Pa zato sto ih boli dupe. Sto bi cistili? Sta ce da bude ako ne pociste? Uvek ima varijanta da kazu, nije masina htela da upali, cekali smo najpovoljniji trenutak, nismo dobili so, bila je guva nismo mogli da pridjemo mestima, nismo hteli da usporimo intezitet saobracaja, i ovakvih objasnjenja verujte mi ima ovde u Srbiji milion.

  • Pavle

    pa vi sad glasajte…

  • Anonimni

    ovo je za robiju…neviđeno maltretiranje

  • Anonimni

    Svake godine ih iznenadi sneg kada mu vreme nije – u januaru

  • Anonimni

    Gotovo sve stoji, neočišćene saobraćajnice od snega, mnogi automobili nemaju zimske gume, mnogi semafori ne rade. Haos i bruka gradskih vlasti, policije koja ne isključuje i kažnjava vozila bez zimskih guma. Beograd deluje kao selo u zabitom Sibiru!