Kon: „Ozbiljno se pogoršava, za 10 dana će se sve manifestovati“

Radno vreme svih prodavnica, restorana, kafića, kladionica, klubova ograničeno je do 23 časa, međutim, mnogi restorani brze hrane bili su otvoreni sinoć i posle 23 časa, a pred njihovim šalterima dolazilo je do stvaranja podužih redova.

Tokom prethodne večeri inspekcija je obavila kontrolu 91 objekta u Beogradu kako bi se uverili u to da li se pridržavaju mera prevencije. Dva ugostiteljska objekta u Beogradu su zatvorena zbog žurki koje su organizovali, čime su prekršili mere koje su stupile na snagu.

Epidemiolog Predrag Kon reko je za ‘Blic’ da nam tek sledi kazna za nepoštovanje mera u vidu pogoršanja epidemiološke situacije.

– Svi događaji i svako kršenje mera manifestovaće se za 10 dana jer se potencijal virusa jasno povećao, tako da će se to odraziti na dalje pogoršanje – kaže dr Kon i dodaje:

– Ono što mora da se kaže je da se nama situacija ozbiljno pogoršava, posebno u Beogradu, ne samo da je nesigurna nego ide u pravcu da postane nepovoljna – istakao je član Kriznog štaba.

On je još jednom naglasio da je radno vreme posle 23 časa dozvoljeno isključivo apotekama i benzinskim pumpama.

– Sve ostalo je praktično zabranjeno – kazao je on.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

beogradmerePredrag Kon
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Anonimni

    A kako Kon zna da će se tek ,,za 10 dana pogoršati situacija,, ? Da nije možda ,,vidovit,, ? Opet konova farsa kad nailaze ,,pravoslavni praznici,, ? Jel to da se nebi narod okupljao na slavama i u crkvama ??? Uništiste sve što je zdravo ! I pravite narod budalom ! E sad je stvarno DOSTA !!!!! PRETERASTE SA ,,SOTONINOM,, KORONOM !!! VELIČATE JE KAO DA JE BOG ! A BOGA STE ZABORAVILI!!!!!!!!!!!!!