Kontroverznim izjavama dr Nestorovića nema kraja, i kolege u šoku

Dok je u jeku masovna vakcinacija, svaka izjava koja umanjuje želju građana da se vakcinišu ili negira dejstvo vakcine, nailazi na osudu medicinske struke.

Šokantnom izjavom da se živ ne bi vakcinisao, nekadašnji član Kriznog štaba Branimir Nestorović, još jednom je zbunio ionako preplašene građane i lekare, svrstao se daleko od medicine, među antivaksere, dok njegove kolege u skafanderima rizikuju živote u crvenoj zoni sa najteže obolelima.

Direktor Doma zdravlja na Paliluli dr Aleksandar Stojanović podsetio je na ranije izjave Nestorovića.

„Jednostavno izjave poput – putujte u Milano u šoping, vakcina je to, proći će čim prođe toplije vreme, ovo je jedna od niza njegovih neodgovornih izjava koje su se desile. Ova njegova priča nema temelje, zaista“, kaže on.

Nekadašnji učenik dr Nestrovića, član Kriznog štaba Srđa Janković, kaže da, iako poštuje dr Nestorovića, apeluje na građane da se informišu i iz drugih izvora i presude na čemu su utemeljena strukovna mišljenja. A kolegi Nestoroviću poručuje sledeće:

„Da poštujem i njegovo i bilo čije pravo na svoje mišljenje, ali da ne smatram njegovo mišljenje u ovom trenutku, bar po ovom pitanju, utemeljenim. Mislite li da će te izjave imati uticaja na građane? Nažalost, to je sasvim izvesno“, navodi on.

Kako lekarska komora Srbije gleda na ovo, u najblaže rečeno, kontroverzno ponašanje najpoznatijeg dečjeg pulmologa u zemlji i njihovog člana.

Direktor LKS Milan Dinić kaže da se pred Lekarskom komorom Srbije već nalazi zahtev za preispitivanje javnih nastupa doktora Branimira Nestorovića.

– Još krajem aprila grupa lekara i nastavnika Medicinskog fakulteta u Beogradu podnela je Lekarskoj komori Srbije (tačnije Sudu časti i Etičkom odboru, prim.aut.) zahtev da se preispitaju njegovi javni nastupi, za koje oni tvrde da su neprofesionalni i etički neprihvatljivi. Međutim, ni Sud časti niti Etički odbor nisu mogli da zasedaju do sada zbog epidemioloških mera i zabrane okupljanja više od pet ljudi. Čim dođe do ublažavanja mera pozabavićemo se ovim slučajem – rekao je Milan Dinić.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

dr Branimir Nestorović
Komentari (4)
Dodaj komentar
  • Anonimni

    Ova izjava doktora Nestorovica ne moze da poljulja stav gradjana koji su u konsultacijama sa svojim izabranim lekarom donele zakljucak i nije sporna a onima koji se nisu konsultovali moze da znaci.

  • Knez

    Od nedavno je zabranjeno iznositi lični stav,ako je u koliziji sa „TV-Pink“-ovom uređivačkom politikom,makar bilo reči i o Dr.Nestoroviću..,strašno !!Proći će kao Đordano Bruno..,svaka mu čast !

  • Anonimni

    O CEMU SE RADI ZIVIMO U DEMOKRATIJI REKAO JE SVOJE MISLJENJE A NIKOME NIJE PREPORUCIO DA SE NE VAKCINISE VEC JE REKAO DA SVAKO ODLUCI KAKO HOCE.VREDI VISE NEGO CEO KRIZNI STAB.ZA KINTU BI PRODALI CELU NACIJU KAO I STO RADE.ZIVI BILI PA VIDELI.

  • David

    zato je i nekadašnji tim je SVE potrebno rečeno o dotičnom