„Licemerje“ diglo buru u Nišu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da grad Niš nije u stanju da sam upravlja aerodromom i mogući njegov dalji razvoj, te da prelaskom tog aerodroma u državno vlasništvo Niš neće biti oštećen, a da će država Srbija uložiti oko 20 miliona evra u njegovo unapređenje.

Vučić je takođe odbacio špekulacije da je aerodrom preuzet u interesu koncesionara beogradskog aerodroma Nikola Tesla, te ukazao da Konstantin veliki suštinski „prelazi“ iz državne u državnu svojinu.

„Ovde je reč o prelasku nečega iz državne u državnu svojinu, reč je o dve različite institucije države. Nema ovde privatizacije“, rekao je Vučić odgovarajući na pitanje o niškom aerodromu.

Vučić je reagovanja u javnosti na preuzimanje aerodroma, uz podršku opozicionih stranaka, nazvao „najtežim i nagorim licemerjem“, jer je jasno da grad Niš nema para za potrebna nova ulaganja u kontrolni toranj, proširenje piste i terminala.

„Za to su potrebne desetine i desetine miliona, i oni znaju da tih para nemaju“, dodaje Vučić.

„Nećete naš novac, nećete novac države Srbije, nećete naš novac svih građana Srbije u Nišu, mislite da imate sami dovoljno novca…? Čestitam vam, hvala vam, oslobodili ste nas toga“, rekao je Vučić i primetio da taj novac može da se iskoristi i za izgradnju autoputa od Mitrovice preko Kuzmina do Bjeljine…

„I mi smo taj probelem rešili, sve te pare koje smo planirali, tih 20 miliona evra, odmah da uložimo u Niški aerodrom…daćemo ovamo i dodaćemo još 30-ak miliona evra i izgradićemo autoput do Bjeljine“, rekao je Vučić i zapitao zašto to neko nije objasnio građanima Niša.

Umesto toga, kaže, „naslušao se lažova i prevaranata“, ali i zapitao: ima li iko pametan da ih pita – „šta je problem, ljudi, to je država Srbija, to nije kraljevina Butan došlada vam uzme“.

Država hoće da da pare, da razvije Niš kao centar:

„A ako hoćete da bude lokalno rukovodstvo i lokalni aerodrom, bez dinara uloženog u kontrolni toranj, u terminal… „…

Niš, međutim, nema para, istakao je i dodao da je država finansirala i njegove fasade i mostove, jer joj je stalo do Niša, i zato je tamo i najviše fabrika izgradila.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

nisniški aerodrom
Komentari (4)
Dodaj komentar
  • Anonimni

    Po svom obicaju isti samo vredja i omalovazava druge. Verovatno je to posledica dugogodisnjeg boravka u senci Voje i Tome pa sada hoce danadoknadi i da bude veci od njih. U sve se On razume i svima deli lekcije. Ponasa se da je drzava njegova i deli sta hoce i koliko hoce samo njemu podobnim. Isti je arhitekta,menadzer,pravnik,sudija ,ocenjuje doktorate,isitivac-propitivac.planer i sta sve jos… U najbolem slucaju Baron Minhauzen/

  • sima

    Da nece mozda sad da vrati aerodrom??

  • Dario

    Neviđeni bezobrazluk i demonstracija sile !!!

  • Anonimni

    Po bicaju samo price i sarene laze. Zamena teza,ako necete u redu ako hocete opet u redu Pa cijim parama se ovaj „frlja“? Ako necete znamo mi i imamo instrumente kako cemo vas kazniti. Ako nesto nije kako mi (ja) hocemo videcete svog boga. Dokaz da izasvega sto se u ovoj zemlji desava je u rukama jedne osobe.