Mahmutović o smrti devojčice u Novom Pazaru: Nije umrla od kovida

Dvanaestogodišnja devojčica iz Tutina, koja je preminula u novopazarskoj bolnici, nije imala koronu, izjavio je danas v.d. direktora te zdravstvene ustanove Meho Mahmutović.

Prema njegovim rečima, devojčica je pre sedam dana preminula usled posledica oštećenja srca.

„To je posledica miokarditisa koje je dete imalo. U školi se onesvestila i kolima Hitne pomoći dopremljena je u novopazarsku bolnicu, kada joj je izmerena temperatura 33,7. Urađen je i PCR test i ona je bila negativna, kao i majka“, rekao je Mahmutović za Tanjug.

Mahmutović navodi da je devojčica pre mesec dana primljena u bolnicu u Kraljevu zbog zdravstvenih problema i da je u toj bolnici lečena od upale srčanog mišića.

“Puštena je iz bolnice u Kraljevu kući. Tog kobnog dana kada je umrla pozlilo joj je i izgubila je svest. Odmah je iz Tutina prevezena u Novi Pazar, a u našu bolnicu je stigla u teškom stanju. Tu su lekari pokušali da je spasu,  reanimirali su je, ali je, na žalost, nakon tri sata umrla” ispričao je Mahmutović za Nova.rs.

Ranije tokom dana mediji su preneli  vest da je devojčica H. D, stara 12 godina, umrla od posledica koronavirusa i da je ona najmlađa žrtva kovida 19 u Srbiji.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

devojčicaNovi Pazarsmrt
Komentari (0)
Dodaj komentar