Majka bacila tek rođenu bebu u poljski WC

Porodilja Danijela B. (28) pojavila se u bolnici u Kikindi sa tek rođenom bebu koja je imala vidne povrede na glavi i telu.

Prvi lekarski pregledi pokazuju da je žena nakon porođaja bacila bebu u poljski WC.

Novorođenče je hospitalizovano u KC Vojvodina i životno je ugroženo. Porodilja je u teškom psihičkom i fizičkom stanju, te je hospitalizovana.

U toku je istraga po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

bebawc
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • bambi

    Hitno se mora redefinisati Porodicno pravo. Do sada je bila takva patologija u sudstvu, da smo po diskriminaciji po pitanju starateljstva na prvom mestu u Evropi. Naime, patologija se ugleda u tome da nadlezno Ministarstvo izdaje direktive Centrima za socijalni rad da po svaku cenu, sudu dostave misljenje da se starateljstvo dodeli majkama cak i u situacijama kada su narkomanke, prostitutke ili alkoholicarke. Zadnjih 30 godina se pokazalo da su u Srbiji ocevi i otac i majka detetu. Mlade devojke cim zatrudne rasturaju brak da bi dosle do alimentacione finansijske zarade koju shvataju kao novac za sebe, za kafice, diskoteke, splavove, mnogobrojne intimne prijatelje…Deca ih apsolutno ne zanimaju sto se vidi i iz cinjenice da vec sa godinu i po smestaju decu u jaslice, pa vrtici, pa produzeni boravak, pa dede i babe. Cesto se desavaju i ovakvi slucajevi. Navodno da bi spasavali sve te bezobrazne mlade mamice u sudskoj proceduri ih proglasavaju neuracunjivim, da su pretrpele postraumatske promene i slicni advokatski fazoni da bi im se smanjila kazna. Takve majke je neophodno osuditi na 40 godina robije. Zgrozio sam se ovim clankom. Ovo je strasno do cega se doslo danas. Zasto Ministarstvo ovo radi ostaje da se vidi ali je ocigledno da se dodeljivanjem dece majkama ostvaruje suficit u budzetu sto je samo po sebi odvratno jer ostvarivati suficit gazeci po pravima dece je odvratno. Inace parnicni postupci traju i po nekoliko godina za koje vreme mlade mame ne dozvoljavaju ocevima ni da vide decu, godinama, ucenjujuci za novac. Ocevi pisu Centrima po 30 podnesaka zahtevajuci da radnici Centra intervenisu po pitanju mere vidjanja koje je sud propisao ali oni ne da ne intervenisu nista nego jos ismejavaju oceve i prave ih na budale. To je takva korupcija i takva gadost po tim Centrima za socijlani rad da vam covek ne moze ni opisati. Treba bezati iz ove zemlje. Svako ko misli na porodicu, decu, treba iz ove zemlje da bezi. Ni po koju cenu necu dozvoliti da moj sin ostane u ovoj zemlji gde se ocevi tretiraju kao stoka i gde bi mu jednog dana Centri za socijalni rad sramnom i licemernom izjavao oduzeli starateljstvo nad decom ispunjavajuci hirove mladim mamicama sponozrusama alimentacionim.