Mali nema komentar na izjavu Teodorovića

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali nije danas želeo da komentariše mišljenje predsednika Odbora SANU za visoko obrazovanje Dušana Teodorovića da je doktorska disertacija Siniše Malog „strašan plagijat“.

„Nemam nikakav komentar, on ima svoje mišljenje. Pretpostavljam, da je juče vodio utakmicu Crvena zvezda  –  CSKA drugačije bi organizovao poslednji napad Crvene zvezde“, rekao je Mali novinarima, nakon postavljanja kamena temeljca za kulu u Beogradu na vodi.

Mali je rekao i da „ako se neko bavi takvim stvarima slučajno u poslednjoj nedelji kampanje iz nekog razloga, onda je to je njegov problem“.

Teodorović je u intervjuu za Vreme izjavio je da je imao uvid u doktorsku disertaciju gradonačelnika Beograda Siniše Malog i da je to „strašan plagijat“.

On je rekao i da je „posve neobično“ što je reč o ekonomisti koji je na FON-u dobio doktorat iz tehničkih nauka, ali i da su u komisiji pred kojom je Siniša Mali branio doktorsku tezu bila tri člana „čije su reference katastrofalne, u suštini nikakve“.

Siniša Mali je 2013. godine odbranio doktorsku tezu pod nazivom „Kreiranje vrednosti kroz proces restrukturiranja i privatizacije  –  teorijske koncepcije i iskustva Srbije“ na Fakultetu organizacionih nauka  (FON) u Beogradu.

Na sajtu Peščanika 9. jula 2014. objavljen je tekst u kojem se navodi da je 33 odsto ili više teksta doktorskog rada Siniše Malog odbranjenog na FON-u plagirano.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar