Mali se izvinio slepim i slabovidim osobama: Besan sam zbog propusta

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izvnio se danas predstavnicima Udruženja slepih i slabovidih zbog grešaka koje su napravljene prilikom rekonstrukcije Ulice vojvode Stepe na Voždovcu.

„Izvinite u ime grada Beograda. Besan sam na one koji su to propustili, ali mi ćemo to zajedno popraviti“, rekao je Mali nakon što mu se prilikom obilaska ulice obratila predsednica Udruženja slepih i slabovoidih „Beli štap“ Vesna Nestorović.

Ona je ponudila radonačelniku da uzme štap u ruke i stavi masku na oči kako bi se lično uverio u propuste koji su napravljeni.

Mali je poručio da ne daje štap njemu već da ga čuva za slepu ili slabovidu osobu, nakon čega je Nestorović odgovorila da masku preda projektantu.

Ona je naglasila da je do sada podnela 20 žalbi najviše izvođačima radova ali da nijedan povratni odgovor do sada nije dobila.

Vesna Nestorović je precizirala da je na određenim delovima rekonstruisane ulice trotoar preuzak, a da su kockice kojima se označava staza za slepe i slabovide pogrešno postavljene.

„Mene je sramota i besan sam zbog preuskih trotoara i staze za slepe“, rekao je Mali u razgovoru sa Nestorovićevom.

Nakon razgovora, gradonačelnik se sa predstavnicima gradskog veća, javnih preduzeća i novinarima tramvajem provozao do crkve u Ulici vojvode Stepe gde bi uskoro trebalo i zvanično da se označi kraj radova na rekonstrukciji.

To je prvi tramvaj koji je prošao Ulicom vojvode Stepe nakon godinu dana, pa su okupljeni stanovnici Voždovca mahali dok je tramvaj prolazio.

Rekonstrukcija Ulice vojvode Stepe poćela je 13. jula 2014. godine, planirano je da radovi budu završeni do 11. jula ove godine, a grad je produžio rok do 1. avgusta.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar