Manojlović: Ako RTS ne pusti reklamu protiv kompanije Rio Tinto protest 19. novembra

Direktor kampanje „Kreni – Promeni“ Savo Manjlović izjavio da je RTS bez objašnjenja otkazao sastanak zakazan za danas o reklami čija je poruka protiv iskopavanja litijuma i namera kompanije „Rio Tinto“, a za čije su snimanje i emitovanje gradjani prikupili novac.

Manojlović je ispred zgrade RTS-a rekao da je juče dobijena informacija da reklama samo treba da se pošalje i da je „agencija bukirala termin“, ali da se na sastanku koji je trebao da se održi u RTS-u, bez objašnjenja niko nije pojavio.

On je rekao da je zakazan novi sastanak, i to u Hilandarskoj ulici, na kome očekuje da će biti rečeno „zašto nije ispoštovana procedura“, kao i da će ukoliko reklama ne bude puštena, ispred zgrade RTS biti organizovan protest 19. novembra u 19.00 sati, na kome će biti emitovana i reklama.

„RTS je pred izborom. Ili će javni servis zaštititi javni interes gradjana ili ćemo protestovati zato što se ta prava krše“, rekao je Manojlović i dodao da će reklama biti emitovana preko društvenih mreža.

Manojlović je rekao da su novac za izradu i emitovanje reklame protiv iskopavanja litijuma u Srbiji skupili gradjani pojedinačnim donacijama.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar